Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
zaitzus

Sansui G5700

Recommended Posts

Salutare si un nou an asa cum va doriti.

 

tind sa achizitionez un amplificator Vintage, modelul din titlu. aveti vreo parere despre el ? In trecut am avut un sansui adus din state in perioada lui ceasca, pe vremea aia mi s-a parut ca suna foarte bine cu toate ca avea un STK pe final.

 

merita achizitionat ? pretul este 1800 lei

Link to post
Share on other sites

Sculele astea suna bine, un prieten abia si a luat boxe Sansui SP 4500 impecabile, cu mult noroc la 200 euroi, zice ca din cate a ascultat pana acuma, suna cel mai placut. 

G5700 mi se pare scump la 1800, dar asa sunt preturile, la unele urca, sunt deja in categoria *colectible* cum zic la TV..... 

Daca sunt pisibilitati si persoane de ajutor s-ar putea incerca o vanatoare mai lunga in timp, si o ocazie de ceva mai ieftin. Dar daca sunt bani si ampul aproape...... 

Un G-22000 e captura mai "mare" 

si VU-metrele de pe el sunt irezistibile... 

Link to post
Share on other sites

Ultimul pe Catawiki s-a sfarsit la 241eur cu comisioane si transport ajungi lejer la 350, era si defect, afisaj fm blocat-boala lor asa ca daca e in mintile lui pretul e corect !

L.E. " The G-33000 is the largest of the pure-power receivers manufactured by Sansui."

Edited by okean
Link to post
Share on other sites

Produse intre 1979 si 1980, deci aparatul are cel putin 40 de ani. Chiar daca este absolut neumblat in el (putin probabil, dar hai sa zicem ca ar fi posibil),  este extrem de probabil sa necesite o recapare, fiind  recunoscute pt probleme de la imbatranirea electroliticilor.

Daca s-a umblat in el  "a la Dorel",  probabil va necesita o reconditionare facuta serios, ceea ce aproape va dubla pretul mentionat de dvs.

Daca va doriti asa ceva in primul rand  pt aspect, e bine sa stiti aceste lucruri.

Daca doriti un amplificator pt auditii exista modele de Sansui mult superioare ca sunet, este drept ca ceva mai scumpe.

Edited by Shambala
Link to post
Share on other sites

nu il doresc neaparat pentru aspect, imi doresc sunetul acela cald pentru care sansui era recunoscut, din ce am citit, clasa G este celebra pentru sunet cald. insa accept cu bucurie si alte recomandari de amplificatoare sansui. 

Link to post
Share on other sites

Un sunet specific au Sansui G-90X si Sansui G-99X.   G-99X este mult mai robust si poate fi folosit (fara exagerari) si pe  incinte  de 4 ohmi. 

Am vazut si m-am jucat cu un G-90X argintiu si era MULT mai frumos decat in pozele gasite pe net.

Alt fel de sunet, dar tot [oarecum] specific Sansui se regaseste la AU-777A si AU-999.  Merita si un AU-9900.

 

INSA, orice amplificator vechi ati cumpara, trebuie sa fiti constient ca dupa 40-50 de ani sau mai bine, trebuie musai reconditionat, altfel nu va da nici pe departe tot ceea ce ar putea-o face, si in plus poate sucomba in orice clipa.

Este cu totul falsa ideea ca un aparat f. vechi este o investitie.  Asta spun si scriu  in primul rand cei care le au de vazare, si apoi unii naivi.   

Dimpotriva, pe masura ce trec anii valoarea lor reala scade pt ca costurile reconditionarii cresc  si - mai grav, cresc si riscurile de a muri la tine din cauza vreunui electrolitic uscat sau lipituri reci sau rezistenta devalorizata, etc.  Asta daca nu s-a umblat in el. Daca s-a umblat este neaparat necesar sa treaca intai pe la un specialist adevarat (adica nu Dorel).

 

 

Edited by Shambala
Link to post
Share on other sites

Cam orice sansui din perioadele respective, 70-80..exista riscul sa necesite servisare. Daca este sa ne apropiem de zilele noastre cat de cat, ar fi de considerat acele Technics-uri din seria SE-A ? As considera si varrianta asta insa mi-e tare teama ca in afara de estetica pentru marketing sa nu fie cine stie ce. Mai mult de cat atat n-am ascultat niciodata cum suna.

Link to post
Share on other sites

Sa nu intelegeti gresit mesajul meu - unele amplificatoare vintage sunt FABULOASE, altele mai accesibile sunt inca foarte sus in privinta calitatii sunetului.  Iar ca aspect ... eu le iubesc  (probabil pt ca visam la ele pe vremea cand abia aparusera).

Doar sa fim mereu constienti ca pretul platit pana la final va include si o reconditionare.   Desi este f usor sa te indragostesti de vreun aparat din vechile serii, trebuie avut permanent in minte si acest aspect.

Multe din Technics-urile SE-A sunt absolut fabuloase ca aspect (SE-A 7000 de ex.) dar nu stiu sa spun cum suna, Inca nu am avut ocazia sa ascult vreo astfel de bijuterie.

Edited by Shambala
Link to post
Share on other sites

La 31.12.2020 la 13:42, zaitzus a spus:

Salutare si un nou an asa cum va doriti.

 

tind sa achizitionez un amplificator Vintage, modelul din titlu. aveti vreo parere despre el ? In trecut am avut un sansui adus din state in perioada lui ceasca, pe vremea aia mi s-a parut ca suna foarte bine cu toate ca avea un STK pe final.

 

merita achizitionat ? pretul este 1800 lei

Dacă ești colecționar și îl vrei neapărat..... merită 1800lei, dar să nu fie umblat în el sau să fi  beneficiat de o revizie făcută de cineva care știe ce face. 

Multe asemenea ampitunere au suprapus peste sunet diverse alte sunete, cum ar fi : hiss, sfogaieli, pocnituri, cauza fiind tranzistorii FET de pe întrarea etajelor finale, defapt este un dublu FET, tranzistori care nu se găsesc ușor, dacă găsești...... găsești doar prin Japonia sau SUA cu 40....100$ perechea.

Datorită vechimii trebuie verificat, măsurat atent de cineva care a mai restaurat astfel de aparate, de multe ori o restaurare poate costa mai mult decât prețul de achiziție a aparatului, nu mă refer strict la acest Sansui. 

La amplitunerele japoneze, vechi, cel mai mult îmi place partea de radio, au sensibilitate și senzibilitate foarte bune, recepția stereo este de foarte bună calitate. 

Edited by viobio
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines