Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
liuro

Releu protectie.

Recommended Posts

S-ar putea proteja şi mai inteligent, printr-un dispozitiv care să monitorizeze rotaţia snecului doar când motorul e alimentat, iar la scurt timp de la oprirea snecului (în timp ce motorul încă primeşte teneiune) să decupleze contactorul motorului.Asta ar evita regimul de suprasarcină al motorului, când curentul creşte de câteva ori peste cel nominal, până la intrarea releului termic în funcţie, în momentul blocării totale.

A nu se înţelege că am un astfel de dispozitiv, dar se poate realiza destul de rapid cu un microcontroller, un senzor magnetic şi un releu.

Edited by validae
Link to post
Share on other sites

Se poate pune un pinion intinzator pretensionat pe o ramura a lantului  ,in momentul cand se depaseste o anumita forta reglabila din tensionarea arcului se incordeaza ramura lantului ce duce la deplasarea intinzatorului ce declanseaza un limitator normal inchis inseriat cu alimentarea bobinei a unui contactor.

Schita.png

Link to post
Share on other sites

Nu stiu ce buget are colegul, dar un element de protectie termica este GV2ME06 de la Schneider. Sau similar. Oricare ar fi configuratia, permite un reglaj de protectie termica pe masura motorului. Fiind un disjunctor, poate fi folosit si la conectare-deconectare manuala. Daca se vrea un buton la distanta, e musai un contactor in aval.

 

https://www.se.com/ca/en/product/GV2ME06/motor-circuit-breaker%2C-tesys-gv2%2C-3p%2C-1-1.6-a%2C-thermal-magnetic%2C-screw-clamp-terminals/?range=684-tesys-gv2-manual-starters-and-protectors&node=12391131752-thermal-magnetic-motor-circuit-breakers&selected-node-id=12391131797

Edited by Mircea
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines