Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Cocean

Reparatie placa masina de spalat Samsung

Recommended Posts

Buna ziua! Este cineva din Bucuresti care ma poate ajuta cu reparatia unei placi pt masina de spalat Samsung (mai precis inlocuirea integratului TO253PN si a unei bobinute). Precizez ca am indepartat gelul care acopera piesele.

Multumesc!

Link to post
Share on other sites

TOP253PN se numeste. Scuze pentru greseala. Am deschis un subiect pe coltul depanatorului, unde am explicat ca placa nu se aprinde. E vorba de o placa de masina de spalat cu motor inverter. Colegul "VALIDAE", m-a sfatuit sa incerc sa schimb acest integrat si o bobinuta de langa el. Daca nu functioneza, incerc altceva.   

Link to post
Share on other sites

La un defect similar (nu se aprindea nimic pe bord)am luat doar placa maşinii acasă şi i-am înlocuit integratul şi bobina sau o rezistenţă fuzibilă, nu mai reţin.Ca să fiu sigur că sursa e bună, am alimentat placa fără maşină, urmărind aprinderea unui led martor şi tensiunile secundare.Când am montat placa, maşina a mers din prima.Nu zic că e obligatoriu aceeaşi situaţie, dar sunt şanse mari, integratele astea cedează şi la şocuri de reţea.Cum spuneam, era de preferat ca cineva din Bucureşti să se ocupe de maşină, dar dacă colegul nu găseşte depanator local (deşi mă îndoiesc) sau aceştia cer prea mult, există şi varianta reparaţiei prin poştă..

Edited by validae
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines