Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
fredy_rock86

Probleme amplificator Marantz SR-50L - service Iasi

Recommended Posts

Buna ziua,

 

Am primit un amplificator (receiver) Marantz SR-50L si are o problema pe canalul stang. A inceput prin a se auzi usor diferit fata de canalul drept, dar mai nou la fiecare pornire, cel putin pana se incalzeste, ii ia cam 1 min sa sune cat de cat corect, incepe prin a se auzi cu distorsiuni. Daca il opresc si il pornesc din nou, se reia problema. Dupa ce se incalzeste, dureaza mai putin pana isi revine. Dar ce am observat: nu are nici inalte asa pronuntate ca pe canalul drept si se aude o idee mai incet, chiar si dupa ce isi revine cu distorsiunile. Ce ar putea fi? Ma gandesc la niste condensatori in preamplificator. Initial a facut pb pe iesirile A, dupa ce am schimbat boxele in B a mers ok o zi si acum face si pe A si pe B.

Ma puteti indruma catre un service serios din Iasi? Mulumesc

Link to post
Share on other sites

Cu regret pot sa spun ca eu nu stiu nici unul de nivel inalt.  Dar poate ai noroc si o depanare simpla rezolva problema.

Pot fi condensatori imbatraniti, vreo lipitura care a cedat sau releele de conectare a difuzoarelor.  Sau altceva - se fac masuratori si se afla cauza.

La 30 de ani vechime din pdv al condensatorilor e cam pe muchie  - pot fi inca buni sau unii pot fi imbatraniti bine.  Din pdv termic aparatul este bine proiectat (nu sunt condensatori apropiati de radiator).

Edited by Shambala
Link to post
Share on other sites

E complicata treaba și posibil scump de reparat pt ca majoritatea depanatorilor prefera sa repare un TV în 1-2 ore și sa ia chiar și peste 100ron iar la amplificator probabil trebuie 1-2 ore doar ca să-l desfaci cu atenție și apoi cit poți cere pe depanare? 

Nu are comutator pt mono? Eu nu prea cred că-i din pre-uri. As zice mai degrabă că-i din etajul final. 

Edited by Shambala
Link to post
Share on other sites
Acum 1 oră, sesebe a spus:

E complicata treaba și posibil scump de reparat pt ca majoritatea depanatorilor prefera sa repare un TV în 1-2 ore și sa ia chiar și peste 100 ...

 

Exact asa este, am ceva prieteni/cunoștiințe depanatori "de meserie". Nu se complică cu depanări de scule rare sau   "old stuff" pentru că ar pierde mult timp și cănd ți-ar arăta nota de plată te-ai uita strâmb (ca și client).

Ei preferă să depaneze "la minut"  aparatele folosite în mod curent, fiind familiarizați  cu defectele acestora  și să-ți ia banul (sumă decentă).

..........................

@fredy_rock86, în cazul tău cel mai probabil e vorba de ceva lipitură "rece" sau condensatori în moarte clinică. Cere timp pentru "investigații" și documentare prealabilă.

Link to post
Share on other sites

De ce bree sa-l duca la reciclat? E 35 lei un AN 7062 original Japan.....nu-i o avere.

Ca doar n-o vrea initiatorul sa repare amplificatorul la pretul unui pachet de tigari sau al unei sticle de vin....!

Edited by mac01
Link to post
Share on other sites

Acest model pare mai degraba sa aiba necazuri din cauza unor trz si diode care se incalzesc excesiv (automat probleme cu lipiturile si traseele cablajului). Daca nu te pricepi chiar deloc la electronica, mai bine du-l la reparat. In caz ca ai mai avut de-a face cu asa ceva, cu aparatul scos din priza, demontezi capacul micut de jos si astfel ai acces la lipiturile afectate. Cu o lupa si lumina puternica inspectezi lipiturile. Daca stii ce ai de facut e treaba de juma de ora si nu te costa nimic, dupa cum suna defectul e cam 90% lipitura rece la acei trz marcati de mine cu rosu si/sau cei de pe celalalt canal.

 

 

 

mrz2.jpg

mrz.jpg

Link to post
Share on other sites

ATENTIE, daca lipiturile sunt refacute de cineva fara experienta exista riscul major sa ramana vreun scurtcircuit intre 2 lipituri sau o lipitura si un traseu - si adio aparat.

Daca incercati asa ceva de unul singur faceti intai poze multe si clare la tot cablajul, apoi verificati si re-verificati totul cu mare atentie si o lupa buna.

 

Sesebe, crezi ca sotia ta mai vrea sa vada o trancuta pe masa acum de Sarbatori ?   :rade:

Edited by Shambala
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines