Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
st1

Generator de camp magnetic rotativ (RMF generator) - experimental

Recommended Posts

Generatorul de camp magnetic rotativ

 

40848

 

In urma cu cativa ani am inceput si am finalizat constructia unui generator de camp magnetic rotativ ( RMF generator ) experimenal ce produce radiatie neionizata. 

 

Generatorul foloseste o sfera magnetica neodym fixata intr-o pozitie specifica ( intre polii magnetici ) pe axul unui mic motor electric ce poate atinge rotatii de pana la 24.000 RPM. 

 

Generatorul a fost si este proiectat  cu titlu gratuit pentru laboratoarele avizate, ce doresc sa efectueaza teste in domeniul medical. O constructie simpla si eficienta imbunatatita pe parcurs.

 

39019

 

Toate detaliile legate de generator si studile importante  existente in domeniul RMF se afla aici : https://publiclab.org/wiki/applications-of-rotating-magnetic-fields-biotechnology-rotating-magnetic-fields-rmf-generator-x-device

 

De ce am decis constructia unui generator de camp magnetic rotativ ?

 

Studiile de mai jos raspund la aceasta intrebare : 

 

Unul dintre studiile importante privind efectele unui generator de camp magnetic rotativ experimental  

39035?s=o

 

 " Growth of Plasmodium falciparum in response to a rotating magnetic field " (MALARIA) 

Rebecca C. Gilson, Robert J. Deissler, Richard F. Bihary, William C. Condit, Mary E. Thompson, D’Arbra Blankenship, Kerry O. Grimberg, Robert W. Brown & Brian T. Grimberg

 

Affiliations :

Department of Physics, CWRU College of Arts and Sciences, 2076 Adelbert Road, Cleveland, OH, 44106-7079, USA Rebecca C. Gilson, Robert J. Deissler, Richard F. Bihary, William C. Condit, Mary E. Thompson & Robert W. Brown Department of Pathology, Center for Global Health and Diseases, Biomedical Research Building, Room 427, 2109 Adelbert Road, Cleveland, OH, 44106, USA Rebecca C. Gilson, D’Arbra Blankenship, Kerry O. Grimberg & Brian T. Grimberg

 

La frecventa de 10 Hz parazitul malariei moare, testul fiind efectuat in laborator.

Studiul complet : https://malariajournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12936-018-2333-2

 

 

39025

 

 

 

 "Application of Rotating Magnetic Fields Increase the Activity of Antimicrobials Against Wound Biofilm Pathogens " 

    1. Junka, R. Rakoczy, P. Szymczyk, M. Bartoszewicz, P. P. Sedghizadeh,and K. Fijałkowski

 

studiul complet : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5760636/

 

" Physiotherapy with rotating pulse magnetic field in combined therapy of chronic obstructive pulmonary disease " 

Lobanov AIu, Gilinskaia NIu, Chereĭskaia NK.

 

Test geneator de camp magnetic rotativ cu un bec si o bobina fara miez : 

 

https://youtu.be/FljH5uKLfMk

 

 

 

 

S.T.

 

 

 

 

 

 

Edited by st1
Link to post
Share on other sites

Buna seara ! 

 

Am studiat chimia cu mult timp in urma - ing.  . Sunt pasionat de fizica si genetica.

 

Imi plac lucrurile simple si eficiente ,un amic mi-a spus ca ar trebui sa mai lucrez la design-ul proiectelor mele,  aspect, pe care eu, nu il consider important , deoarece nu comercializez nimic :) si  mai mult de atat, gasesc o risipa inutila de energie cautand designul ce ar trebui sa impresioneze, in detrimentul cautarii eficientei, ce ar trebui sa "isi faca treaba " (tradus printr-un inutil transfer de  energie de la un sistem la altul , cu pierderi ( ref. design proiecte. )pentru ca asa cum stim ci totii energia nu poate fi creata sau distrusa, ci doar transferata )

 

 

St.

 

 

Edited by st1
Link to post
Share on other sites

Demonstraţia cu tensiunea indusă în bobină (ce pare a fi de la un motoraş de platan din cuptor de microunde) nu ştiu cât de relevantă e pentru eficienţa acelui câmp rotativ asupra ţesutului uman.Bobina aia are câteva sute sau mii de spire şi e absolut normal ca în ea să apară tensiuni mari de inducţie.

Dar ţesutul uman nu e format din mii de spire de cupru, iar tensiunile induse la acel nivel sunt cel mai probabil foarte mici.

Aţi experimentat personal cu acel magnet rotitor şi aţi sesizat ceva schimbări sau senzaţii la nivelul pielii sau ţesuturilor expuse ?

Sunt convins că există efecte clare ale câmpurilor magnetice variabile asupra ţesuturilor vii, dar ar fi prea frumos să le obţinem cu aşa dispozitive simple.Vă aşteptăm mai multe amănunte.

Edited by validae
Link to post
Share on other sites

Asa este am folosit un bec led si o bobina cu multe spire in acel test. Dar sa vedem daca schimbam un pic " setarile " ce se intampla....

 

VDEO TEST RMF generator  2  : Bec " Vultur " 75 W de provenienta romaneasca https://youtu.be/Ud3fMcn7GAw

 

In opinia mea, Intotdeauna este simplu, dar noi prin natura noastra umana avem darul de a complica lucrurile sau le prezentampentru a parea complicate, pentru a  dezvolta un  scop comercial. 

 

M-am pronuntat asupra eficientei generatorului. Dar nu ma voi pronunta asupra efectelor pozitve sau negative pe care le are direct sau indirect asupra virusurilor, bacteriilor, bolilor cronice de plamani, etc. Voi lasa specialistii din domeniu sa se pronunte,  sa il testeze si sa traga concluzile. Au mult de lucru vor trebui sa inceapa testare " in vitro"  apoi sa treaca la cea  "in vivo "  bineinteles, daca vor avea  rezultate concludente. Nu as fi propus spre testare un generator ineficient deoarece as fi irosit timpul oamenilor.

 

PS : "Complexitatea" generatorului " simplu" sta in prinderea magnetica ( intre polii  sferei pe axul metalic care  tinde catre nord sau catre sud -   nu merge cu sudura, poxipol si alte lucruri magice, cel putin eu nu am incercat : )   care trebuie sa stea acolo nemiscata ( ref. sfera magnetica)  chiar si  la 24.000 RPM altfel devine un veritabl " proiectil " . 

 

 

St.   

 

 

 

Edited by st1
Link to post
Share on other sites

 Interesant subiectul.Nu stiu,poate prezentarea trebuia facuta mai simplu si mai explicit.

 Nu-mi dau seama ce vrei sa zici cu eficienta dispozitivului tau.Cum o masori,mai bine zis cu ce o compari ca referinta.

 Altfel e un mini generator cu camp magnetic rotitor.Nimic nou.

Link to post
Share on other sites

Păi asta întrebam şi eu, ce efect are asupra unui ţesut, în care inducţia e mult mai redusă, o putem echivala cu nişte curenţi Foucault dintr-un material conductor supus unui câmp magnetic variabil.Ţesutul nu se comportă exact ca o bobină, iar nişte efecte sunt sigur că există, dar probabil sunt foarte localizate şi relativ slabe.Am văzut cum un electromagnet plasat într-o anumită parte a creierului poate stimula talente pe care nu credeai că le poţi avea, deci efecte ale câmpurilor magnetice asupra ţesuturilor există.Rămâne de văzut care sunt....

Link to post
Share on other sites

Sa incepem cu inceputul si sa vedem de ce generatorul propus de mine  este diferit prin constructie si  eficient . Intotdeauna cercetarea se bazeaza " pe umerii " celorlalti. 

Sa vedem ce tipuri de generatoare de RMF s-au folosit  in  studiile prezentate care pentru mine sunt a 100 - a parte dintr-un paracetamol atunci cand esti racit ( aici ma refer la tensiunea extrem de mica indusa, apropo de ce spunea Validae  si care probabil au costat o suma semnificativa..... pentru ca se practica si in alte tari nu doar la noi un bec poate costa o avere :) 

 

1.  " Rotating magnetic field delays human umbilical vein endothelial cell aging and prolongs the lifespan of Caenorhabditis elegans " 

   Xu J, Liu K, Chen T, Zhan T, Ouyang Z, Wang Y, Liu W, Zhang X, Sun Y, Xu G, Wang X.

 

Generatorul RMF folosit : 39063?s=o

 

39063?s=o

 

Observatii : seamana cu un agitator magnetic stirrer. 

 

 Dispozitiv de laborator care folosește un câmp magnetic rotativ pentru a face ca o bară de amestecare cufundată într-un lichid să se învârtă foarte repede, agitând-o astfel. 

 

Studiul poate fi gasit aici https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6914427/

 

 

 

2.  "Rotating Magnets Produce a Prompt Analgesia Effect in Rats "

 

 Zhong Chen Southern Medical University (China) Hui Ye Loyola University Chicago, [email protected] Haiyun Xu Shantou University Shukang An Southern Medical University (China) Anmin Jin Southern Medical University (China)

 

Generatorul RMF folosit

 

42106?s=o

 

42118

 

Observatii : Seamana cu un rotor de eoliana cu magnet permanenti  " homemade " . 

 

 

 

Legea inducției electromagnetice formulată în 1831 de Faraday este una din cele mai importante legi ale electromagnetismului. Fenomenul numit inducție electromagnetică constă în apariția tensiunii electromotoare induse de un flux magnetic variabil în timp, cercetarile lui completand pe cele ale fizicianului si matematicianului francez Andre Marie Ampere. ( Gurile rele spun ca ar fi avut doar 6 clase ( referire la Faraday), dar nu titlurile  sunt elementele cheie  cateodata ci viziunea  - exemplu contemporan Elon Musk considerat un vizionar, nu are un premiu Nobel la activ ) 

 

Acest tip de generator RMF pe care l-am propus  ( ce utilizeaza sfera magnetica )  a redus foarte mult din punct de vedere constructiv dimensiunile si costurile unui generator RMF prin comparatie cu cu cel de la  punctul 2. sau 1.  fiind stabil la rotatii mari, ce permite analiza efectelor si la frecvente mult mai mari si oferind o arie de cercetare  vasta ( 2 Hz - 385 HZ)  . Acest lucru il face eficient din punct de vedere constructiv si financiar. Eu am propus cercetarea in jurul frecventie 385 HZ din considerente personale . Mai sus in studiul prezentat parazitul Malariei murea la 10 Hz.

 

L-am propus ca studiu pentru laboratoare, in vitro si in vivo. Referitor la efectele pozitive sau negative, probabil ca va dura ani de zile pana se va trece la efectuarea testelor pe direct oameni. Doar in China a fost testat  un device asemanator pe un numar de 10 "voluntari" de la o facultate cu profil tehnic concluzionand :  " Through the experiment, it is found that a rotating magnetic field can affect blood pressure through cerebral cortex"  (testele au fost efectuate in aria 2 -15 Hz ).

 

 

 

frequency (Hz) = RPM x P/120 de unde deducem ca frecventa creste odata cu turatia si numarul de poli 

 

Asa cum a afirmat si Validae mai sus cercetarile se bazeaza pe efectele aparute prin inductia unor "microcurenti"  mai exact, modificarea diferentei de potential la nivelul membranei celulare,  ce duce la schimbarea comportamentului canalelor ionice  ca reactie la "stimul" / " excitatie" . 

 

Pentru a nu starni o " rascoala "  in randul oamenilor de stiinta, nu voi detalia efectele generatorului propus, testat pe mine ca unic subiect al experimentului (legea actuala imi ofera acest drept) ii voi lasa pe ei sa traga concluzile in urma testelor, incepand cu teste in VItro apoi in Vivo si finalizand cu testarea lui pe oameni . Daca se va ajunge in punctul testarii pe oameni, este nevoie de testare pe un numar mare de indivizi pentru a trage concluziile,  dar poate fi un proces lung de durata sau poate fi abandonat din diferite considerente . 

 

Asa cum am mai specificat il ofer cu titlu gratuit personalului avizat pentru teste in laborator sau ii pot ajuta in replicarea lui daca doresc acest lucru.

 

St. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edited by st1
Link to post
Share on other sites

Dispozitivul nu este chiar simplu de replicat - necesita o centrare foarte exacta, altfel sfera oscileaza / rupe axul / se misca  din pozitia initial fixata sau devine un proiectil ,  motorul nu poate atinge turatia optima daca sunt prezente oscilatii - extrem de simplu de replicat sunt cele din studiile prezentate. Nu incurajez pe nimeni sa testeze generatorul asa cum am facut eu, deoarece pot aparea efecte adverse in timp poate peste 10 ani sau mai tarziu. De aceea am propus testarea lui DOAR in laborator doar de catre personalul avizat incepand cu in vitro. Nu contest ca pe acest forum sunt multe persoane care pot replica generatorul sau sa il imbunatateasca, dar nu acesta este scopul. 

 

Ca sugestie in schimb va pot spune ca cercetarile din linkurile de mai sus si cele de pe : https://publiclab.org/wiki/applications-of-rotating-magnetic-fields-biotechnology-rotating-magnetic-fields-rmf-generator-x-device sunt foarte interesante.  As incepe cu cea de la 2. amintita mai sus  "Rotating Magnets Produce a Prompt Analgesia Effect in Rats " .

 

 

 

Alte teste RMF

 

TEST RMF vs  busola https://youtu.be/1JI3Pbq6JKw

 

TEST RMF cu o sfera neodym foarte mica, si un bec led  de 230 W 7W https://youtu.be/dA5YncN1mak 

 

 

 

 

 

St.

 

 

 

 

 

 

Edited by st1
Link to post
Share on other sites

Un nebun aruncă o piatră în apă şi zece deştepţi aruncă după el ca să înţeleagă fenomenul...

 

Asa si cu indemnul colegului, poate se gasesc cei 10.

 

Dupa activitatea colegului pe internet, cam are la activ cativa ani de teste. Tot la magneti lipiti cu superglue a ramas? 

 

NB: Nu am nimic cu colegul, foarte bine ca experimenteaza. Dar totul trebuie sa aiba o finalitate si un scop. Care e scopul si care e finalitatea acestor "aparate" ? Ca magneti si motoare din jucarii avem cu totii. Iar cercetarea la nivel medical nu se face asa cum cred unii. 

 

In fine, spor la treaba (postari). 

Link to post
Share on other sites

Dle @dan cod, nici gand de Bodega. Chiar voiam sa sugerez ca montajul cu magnet lipit se poate realiza complet electronic. Variind viteza campului rotativ cum si cat vrem noi.

 

Totusi, nu cred ca a continua sa lipim magneti ca-n prima poza o sa ajungem undeva. In fine, sa fie cineva interesat de astfel de improvizatii. 

 

Multa teorie neverificata si metode primitive (am zis in primul paragraf de ce). 

 

Daca este offtopic, atunci puteti sterge. Nu am avut intentia sa fie un offtopic. 

Link to post
Share on other sites

Nu am inteles gluma/ironia/ afirmatia dumneavoastra  "un nebun " care in mod clar a fost de  bodega,  cu magnetii lipiti, cu superglue....., nu am lipit niciodata cu superglue un magnet si nici pe cea cu cei 10 nebuni.....  cel putin eu nu imi amintesc pe vremea mea sa fi invatat aceste glume/ironii la POLITEHNICA , probabil ca nu cititi cu atentie si va repeziti in afirmatii  pur si simplu.....

 

Magnetul nu este lipit cu superglue, are o prindere magnetica realizata dintr-o carcasa metalica de tip :" oala cu surub" realizata dupa cateva calcule .

 

Daca aveti o intrebare o puteti adresa in mod civilizat dupa ce cititi totul cu atentie. Oricine poate fi ironic/glumet chiar si eu doar sunt roman.

 

S-a explicat foarte clar  scopul ( probabil cititi asa....mai ....pe sarite) finalitatea la fel .........

 

 

Am o intrebare pentru Domnul Mircea : De ce credeti ca in studiile de mai sus nu s-au folosit montaje electronice ? 

 

1.  Nu erau capabili 

2.  Nu s-au gandit 

3. Toti cei implicati in acele studii sunt " niste golani, fara pregatire,care bat campii, cu cine stie ce interese iar linkurile nu sunt de incredere " 

4. raspunsul dumneavoastra sincer  fara sa raspundeti cu o alta intrebare sau sa va retrageti invocand alte motive.

 

In caz ca alegeti 3. va reamintesc cine sunt acei " golani fara pregatire" ( O sa pun doar de la primul studiu ca sa nu plictisesc pe nimeni ) fara sa invoc studiul cu parazitul malariei : 

 

"Application of Rotating Magnetic Fields Increase the Activity of Antimicrobials Against Wound Biofilm Pathogens " 

Junka, R. Rakoczy, P. Szymczyk, M. Bartoszewicz, P. P. Sedghizadeh,and K. Fijałkowski

Department of Pharmaceutical Microbiology and Parasitology, Wrocław Medical University, Borowska 211A, 50-556 Wrocław, Poland Institute of Chemical Engineering and Environmental Protection Processes, Faculty of Chemical Technology and Engineering, West Pomeranian University of Technology, Szczecin, Piastów 42, 71-065 Szczecin, Poland Centre for Advanced Manufacturing Technologies (CAMT/FPC), Faculty of Mechanical Engineering, Wrocław University of Science and Technology, Łukasiewicza 5, 50-371 Wrocław, Poland Center for Biofilms, Ostrow School of Dentistry of University of Southern California, 925 West 34th, Los Angeles, California, United States of America Department of Immunology, Microbiology and Physiological Chemistry, Faculty of Biotechnology and Animal Husbandry, West Pomeranian University of Technology, Szczecin, Piastów 45, 70-311 Szczecin, Poland K. Fijałkowski, Email: [email protected].

 

sa nu uit linkul

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5760636/ (National Center for Biotechnology Information)

 

 

Dar poate nu ne-ati spus ca aveti pregatire si in acest domeniu : eventual explicati despre INTERFERON, CELULE N-TK , furtuna citokinelor,  canale ionice, ca tot e in voga subiectul

 

 

 

Va sugerez sa cititi cu atentie si sa purtam un dialog civilizat.

 

In asteptarea raspunsului dumneavoastra, 

 

Cu stima,

 

"superglue boy " 

 

PS : va inteleg daca invocati 1. sau 2. 

Edited by st1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.Daca iti place acest forum ai putea sa faci o mica donatie, astfel ajuti sa existe.
Multumim!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines