Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Samsung UE55H6800 fara imagine, sunet ok


Recommended Posts

Buna seara, 

Am si eu acest pacient personal TV Samsung UE55H6800 a carui defect este "nu are imagine" dar sunetul este ok.

 

Cand il aprind face un "flash" apoi devine negru, am banuit ca ar fi fost "retroiluminarea" asa ca cautam cu lanterna "urme de imagine" dar fara succes, asa ca am mers mai departe...am verificat daca siguranta de pe TCON este in regula si este ok apoi am verificat daca se alimentaza si primeste 12V.

ce am observat este: daca detasez un cablu flat de pe TCON retroiluminarea revine dar fara imagine pe partea inca conectata, tconul a fost testat "prin inlocuire" cu altul functional iar TV-ul se comporta la fel.

un alt lucru ce l-am observat este cand sunt conectate ambele cabluri flat ledul "din colt" dreapta (foto atasat) se stinge ca si cum ceva este in scurt pe driverul ecranului dar nu inteleg ce, poate imi puteti da indicatii ce pot masura sa ma pot apropia de defect.

poate exprimarea este proasta in acest domeniu dar sunt un amator (adica repar ce pot prin casa, ps TV-ul este al meu) asa ca cer scuze anticipat si multumesc pentru orice sugestie/solutie furnizata!

 

TV Samsung 

Model: UE55H6800

Sasiu: BN61-10300B#

Display: CY-VH055CSLV1H

IMG_20201216_163723.jpg

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Dacă la scoaterea unei benzi din T-Con ecranul se aprinde şi e activ doar în partea opusă, probabil ai scurt pe driverul lateral al părţii excluse.Vezi să nu fi şters soţia ecranul cu spray de geamuri, mai ales dacă driverele sunt jos (cel mai prost loc posibil) ecranul e condamnat.

Link to comment
Chiar acum, validae a spus:

Dacă la scoaterea unei benzi din T-Con ecranul se aprinde şi e activ doar în partea opusă, probabil ai scurt pe driverul lateral al părţii excluse.Vezi să nu fi şters soţia ecranul cu spray de geamuri, mai ales dacă driverele sunt jos (cel mai prost loc posibil) ecranul e condamnat.

Multumesc frumos de raspuns, deci sa subliniez : la scoaterea unei benzi din TCON revine DOAR backlight-ul dar nu si imaginea (pe jumatatea inca conectata), este valabil pentru amble variante stanga/dreapta

Link to comment
  • 1 year later...
  • 1 year later...
Acum 3 ore, Lukas69 a spus:

Am si eu un Samsung UE55D6500VS (t con dus ) caut t con pt el si nu gasesc, imi poate spune cineva de la care alt model ar fi compatibil ? Mulțumesc!!

pai normal sa nu gasiti,t.conul ala are si el un cod,o poza clara ar fi cea mai buna,så ne apucam noi sa cautam sa vedem ce t.con are,cand dv aveti t.conul in fata,mi se pare ..............

sånteti sigur ca e dus t.conul? 

pentru poza

https://postimages.org/

Edited by iuliantv
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines