Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
iulidan2

boxe IA 50/50-6 , are cineva date despre ele ?

Recommended Posts

Eu am avut varianta cu 4 difuzoare cu membrana verde (cred ca avea si ceva cauciuc natural fata de alea negre) , sunau deosebit de bine pe vremea aia, bas neasteptat de bun pt difuzoare mici, medii placute, si chiar inalte. Aceleasi difuzoare au fost folosite in mai multe boxe romanesti pt "medii",acopera o banda larga de frecvente. (pt medii aveau o carcasa de etansare din plastic, destul de adanca, =am 2 buc) 

Asa cu toate la un fel, legate serie/paralel erau pt sonorizari diverse, nu pt auditii HI-FI..... 

 

Link to post
Share on other sites

Fiind intradevar boxe pt sonorizari, nu sunau deloc "deosebit de bine" nici macar pt "vremea aceea"  si nici macar pt Romania.  In "vremea aceea" in restul lunii erau construite boxe de o calitate fabuloasa,  ramase "legende" si vandute acum la preturi mai mari decat cand erau noi.

Dar chiar si pt Romania, si pt "vremea aceea" tot nu se puteau compara cu ce boxe puteau fi facute cu difuzoare -tot din comertul socialist, nu mai spun de difuzoare aduse  din Vest de unii sau altii.

In 78-79 aparusera in magazinele de piese niste difuzoare de 12" bulgaresti (cica "licenta Goodmans"), de 12,5W, de 30W si de 40W, cu care chiar se puteau face boxe decente. Si niste goarne ribbon - supratweetere, tot bulgaresti. Din pacate (pe vremea aceea) nu prea stiam cum se construiesc boxele, nu exista net, nici carti, lucram "dupa ureche" ... la modul cel mai propriu. 

Pe "vremea aceea" s-a dat ordin sa se produca boxe pt sonorizari mici, exclusiv cu piese romanesti, si au aparut acelea. Ulterior au aparut si boxe pt auditii, celebrele Meloman si Jazz.

 

Edited by Shambala
Link to post
Share on other sites

La 17.12.2020 la 9:33, iulidan2 a spus:

Multumesc pentru precizari, caci nu stiu mai nimic despre boxe, nici macar despre cele romanesti, cu toate ca mai am boxe Nova cu 3 cai, care par mai calificate pentru auditii decat cele din poza.

Buna ziua, dati-mi pe mesaj privat un pret pentru ele, in caz ca doriti sa le vindeti. Sunt interesat sa le cumpar doar daca nu s-a umblat la ele.Multumesc @d2134

Edited by fluffy37
Link to post
Share on other sites

Am intrebat persoana care le-a cumparat din magazin, singurul detinator pana ca boxele sa ajunga la mine si a zis ca nu s-a umblat, lucru pe care am incercat sa il verific privind atent suruburile = nu au urme vizibile; daca doriti alte amanunte, va rog sa spuneti.

Link to post
Share on other sites

Sincer, inca am un amplificator romanesc AS-2050 impecabil, neumblat in el si functional si vreau sa vad cum suna cu boxele astea. In 82 faceam chefuri cu perechea asta amplif-boxe si vreau sa ascult ce ascultam atunci cu urechile de acum. Doresc sa le cumpar doar din curiozitate. Nu am referinta de pret asa ca , daca aveti dvs unul ok, daca nu , va apartin, multumesc.

Edited by fluffy37
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines