Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator impulsuri Sirio


tehnic dan

Recommended Posts

  • Replies 22
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ai o poza cu el sa vad despre ce e vorba?

Cam banuiesc eu ce ti-ar trebui dar totusi o poza este binevenita! Din ce aparat de sudura este? Pune poza si cu placa unde vine montat. Cred ca am eu ce-ti trebuie....sa ma uit in cutia cu trafuri driver.

 

Edited by mac01
Link to comment

Transformatorul original are primarul la 1-4 si secundarele la 5-6 si 7-8 , dar pe pcb se poate monta in alta pozitie si un transformator cu  primarul la 1-8 si secundarele la 3-4 si 5-6 respectiv pentru Telvin (ma rog nuprea cad ele in gauri pentru ca suprafata trafului este un dreptungi dar ...) , sa sper ca si inductantele infasurarilor se vor potrivi . . Am intrebat baieti de la Depozitul de scule , despre codul trafului .... dar erau foarte ocupati... .

Caut in continuare . Ori ce sfat este bine venit . Multumesc !. 

Edited by tehnic dan
Link to comment

Buna ziua , da aparatul de sudura exista , traful de impulsuri exista si el dar defect chiar cu doi pini topiti .

Daca dumneavoastra puteti sa-l rebobinati il trimit cu mare placere , suport toate costurile de bobinare , transporturi si tot ce deriva din aceasta operatiune .

Eu personal nu pot executa aceasta operatiune .

   Va salut cu respect .

Link to comment
  • 2 weeks later...

Am desfăcut traful pe care mi l-ai adus, dar nu am avut la îndemână un solvent care să poată dizolva plasticul turnat peste el, şi am folosit metoda ,,mecanică,,.

Rezultatul nu-i prea promiţător pentru integritatea miezului, aş fi vrut măcar să număr spirele înfăşurărilor dar să văd cum fac să-i desfac miezul fără să i-l sparg.O să încerc prin încălzirea miezului..dacă nu merge, asta e.Facem altu..

Edit: Până la urmă l-am spart, dar măcar i-am numărat înfăşurările.

Ar fi cam aşa:

Miez de ferită tip EE14 (latura E-ului de 14mm) cu secţiunea miezului de 16milimetri pătraţi  (4x4mm şi o permeabilitate necunoscută momentan, dar se poate afla prin testarea miezului rămas).

Primar : 54 Spire cu 0,15mm (CuEm 0,18)

2 Secundare a câte 46 spire cu aceeaşi sârmă.Fazarea secundarelor nu am reuşit s-o mai identific, câţiva pini fiind smulşi deja, dar aia se poate face şi la faţa locului, prin teste cu becul înseriat.Traful se poate reconstrui pe un alt miez asemănător, ceva de genul trafului driver de linii....dar asta dacă dacă nu mai găseşti originalul, fiindcă am înţeles că vei primi unul de la un coleg de forum.

jpr4oSD.jpg

Edited by validae
Link to comment

Traful n-are cum sa aibe spire diferite in primar fata de secundar...are raport 1:1:1

Inductanta spirelor este egala...2,8mH...cel putin asa spune producatorul. Cum era bobinat? Primarul se afla intre cele doua secundare...secundarele cum erau bobinate? Sunt foarte importante toate aceste detalii pentru o rebobinare corecta.....

Edited by mac01
Link to comment

Bag seamă că am sărit câteva spire din ce am considerat eu a fi fost secundare.În fine, văd că sunteţi mai documentat, câte spire scrie că trebuiau acolo ? Aş fi zis că primarul era primul, apoi cele două secundare deasupra, unul peste celălalt, dar poate mă înşel şi de data asta...dat fiind că erau smulse deja câteva borne, plus ce-am mai smuls şi eu.Dar ştiind ce inductanţă ar trebui să aibă, o să încerc cu un alt miez asemănător ca dimensiuni, să văd ce-o ieşi.

Edited by validae
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines