Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
wally_gatter

Masina de spalat Candy-Grand Vita

Recommended Posts

Am masina asta de spalat si de ceva timp are niste probleme ,gen sta si nu face nimic!! Interfata e cu un amarat de taciscrin de proasta calitate banuiesc. Ca sa fiu mai explicit: bag rufele in masina, dau sa selectez programul de la butonul totativ, dar nu mai ia setarile personalizate taciscrinul ,dar nici simbolul ala cu lacatelul nu e activ, acel simbol care arata ca usa ar fi inchisa. Se intampla ca cineva sa cunoasca secventa de lucru a unei masini de spalat ca sa imi dau seama in care linie de instructiuni este problema, sau care senzor sau parte componenta nu functioneaza? Nu stiu daca are relevanta sau nu, abia am adus masina de spalat de afara in casa. A mers timp.de doi aji intr-o anexa deschisa afara, avand aceiasi problema am uscat taciscrinul de mai multe ori cu aer cald, dar nu prea a avut nici o influenta. Atasez si niste poze acilea ca sa ne minunam cu totii de cum arata o masina de spalat cu taciscrin de doi lei!! Multam celor care participa la gasirea problemei si nu doar rad de tigania asta (asa cum fac eu acum) 

IMG-20201211-WA0000.jpeg

Link to post
Share on other sites

Acum 3 ore, validae a spus:

Eu de obicei citesc instrucţiunile înainte să declar un defect, dacă le-ai pierdut se pot descărca de pe net.

Le-am citit, dar magaoaia nu porneste. Si eu suspectez zavorul. Am sa-l demontez ,chiar sunt curios. Nu ia absolut nici o comanda, banuiesc ca in programul oricarei masini se verifica intai daca usa este inchisa. 

Link to post
Share on other sites

Tocmai ce aflasem ca zavorul actioneaza abia dupa ce s-a terminat selectarea si setarea programului de spalat. Acuma problema e ca zavorul e perfect functional, am alimentat magauaia separat si functioneaza, doar ca selectarea programelor e imposibila. Am incercat sa setez un program, taciscrinul nu ia nici o comanda ,am incercat sa conectez prin wireless masina la aplicatia de pe telefon ,dar se pare ca procesozaurul nu vrea sa ia defel comenzi. Am dat jos placa si am spalat-o in alcool tehnic, acu astept sa se usuce, lipituri reci nu am vazut. Are cineva idee cum as putea sa resetez controllerul?  

Later edit: de vina era banda flexibila a taciscrinului. De unde pot face rost de alta? 

 

IMG-20201211-WA0021.jpeg

IMG-20201211-WA0022.jpeg

IMG-20201211-WA0025.jpeg

Edited by wally_gatter
Problem found
Link to post
Share on other sites

Eu am remediat astfel de întreruperi simplu, am luat fire de cupru cositorit subţiri (din cablu multifilar de 0,25mmp)şi le-am suprapus peste fiecare traseu întrerupt, apoi am lipit peste joncţiune puţin scoci, apăsând bine pentru un contact ferm,După ce ,,şuntezi,, toate întreruperile alea, poţi da câteva straturi de scoci pentru rigidizare şi eventual poţi îndoi o tablă fier sau aluminiu de 1mm în formă de ,,U,, şi o aplici peste zona cârpită, strângând-o bine cu patentul, astfel încât să fie presate bine firele de cupru pe trasee.

Sau poţi cumpăra vopsea conductivă pe bază de argint, se găseşte la seringă de 1ml sau 10ml şi cu ea poţi ,,desena,, traseele lipsă, suprapunând câţiva milimetri vopseaua cu capetele ,,sănătoase,, ale traseului.Vezi că aveau la Bazar şi unii colegi aşa ceva....ceva de genul:

Solutie argint pentru refacere circuite, ProGlass, L100, 3 g

Link to post
Share on other sites

Din pacate folia nu rezista la temperaturi inalte si am stricat-o. Acum o sa incerc o alta minunatie, o sa refac circuitele cu sarmulite subtiri.. munca de chinez batran..

Totusi, un magazin de piese unde sa cumpar banda flexibila sau chiar intreaga fata se gaseste oare la noi in tara? 

Edited by wally_gatter
Link to post
Share on other sites

Le-am refacut toate dintr-o panglica de HDD Ide 80, am lipit in locul mufei vechii panglici, am tras firele in locul unde trebui atins, am facut mici cercuri acolo, apoi firul comun l-am plimbat printre toate butoanele. Toate firicelele astea le-am asigurat cu scoci, din belsug. Din pacate nu functioneaza toate butoanele acum, dar macar controllerul recunoaste prezenta tastaturii si merge si placa wireless, am setat program de spalare prin NFC de pe aplicatia de pe telefon. Ramane doar sa gasesc de unde sa iau tot ansamblul. Am incercat cu codurile de pe cablaj, dupa modelul masinii, dar toate rezultatele dau inafara tarii. Se pare ca trebuie sa le comand din strainataturi.. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines