Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programare STM32F101

cosmin ardelean
 Share

Recommended Posts

Va salut.

Am un controller de letcon cu STM32F101 defect. Adica el functioneaza, dar se incinge puternic procesorul. Alimentarile sunt ok, are el ceva intern. Cand ma conectam la el, se bloca si Stlink-ul, cred ca ii cadea alimentarea fiind un consum prea mare in procesorul ce trebuia citit (cam 800mA la 3,3v). 

Bun, l-am inlocuit cu un procesor nou si nu reusesc sa ma conectez cu ST-link pentru a-l scrie (am firmware nou).

Am incercat toate setarile disponibile in meniul de Settings, dar tot n-am reusit.

Am eroarea atasata mai jos.

click to view full in album

Cu aceleasi setari, ma pot conecta instant la o placa buna pe care o mai am, acelasi model (fara insa a putea citi firmware-ul pentru ca e protejat).

Nu fac eu ceva bine? Sau cand procesorul e nou mai trebuie facut ceva?

Nu am foarte mare experienta in procesoarele ARM.

Conexiunile le-am facut corect.

69158946MbY.jpg

Asta e versiunea de ST-link utility pe care o folosesc:

version used

Edited by cosmin ardelean

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

800mA la 3,3v este cam prea mult doar pentru microcontroller. Nici faptul ca se incalzea excesiv nu este OK (asta presupune ca pe un pin configurat ca iesire, cel putin, ai mai mult de 5V, sau curentul absorbit de componenta comandata de un pin al uC prezinta o rezistenta mica aka scurtcircuit).

Daca nu iti este detectat nici macar ST-Link-ul atunci ai o problema pe alimentarea cu 3.3V a uC (si asta afecteaza si programatorul). 

Ca sa incarci un hex in uC trebuie ca pinul BOOT0 sa fie conectat direct sau printr-o rezistenta la masa (asta va face sa ai acces la intreaga memori FLASH a uC), apoi File--> Open file (bin, hex. srec) si ar trebui sa vezi continutul fisierului in "Binary File".

ApoiTarget-->Connect-->Program&Verify si toate ar trebui sa fie OK.

Am rezolvat. Erau 2 probleme:

1. nu erau chiar ok lipiturile STM-ului pe placa. Acum il vede si il pot scrie/citi fara probleme.

2. fisierele HEX cu denumiri lungi nu mi le deschide aplicatia. Dupa redenumirea cu cateva caractere le-a deschis.

Procesorul avuse o problema pe alimentare in trecut si atunci s-a prajit. Noul procesor e ok.