Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
RST

Re - Waxiba

Recommended Posts

Asta fusese receptorul meu, conceptia mea, cap coada,,,,conceput pe traseu, cu atat mai original, cu cat au fost impotriviri :

 

 

 

Nu are nevoie de antena, pentru ca receptoarele moderne nu au. 

 

Acum am varianta cu 3 benzi...80/40/20m . Doar receptor si doar carcasa de Waxiba. O singura modificare vizibila....nu are antena exterioara. 

Fara scheme.....mi-e lehamite sa le desenez. 

 

Am devenit disponibil la deplasari.....vreti sa-l vedeti la lucru ? Mentionez ca nu are antena externa . 

 

Nu e nevoie sa fie cocotat pe casa,,,,receptioneazala fel ca un trscv analogic, de oricare marca....numai ca New Waxiba poate fara antena la vedere......

 

Experimentul nu costa nimic. E un indemn pentru a asimila lucruri noi. 

 

Link to post

Reincalzit sau nu, revazand anumite chestii, are valoarea lui. In timp am putut face tot felul de comparatii, si o singura concluzie: e cel mai bun receptor " all time " in regim diy. 

 

Chiar intentionez sa-i fac o mica promovare, cu documentatie la obiect......daca.

....Daca succesul proiectului " Underground " e cel care pare sa se intrevada. Aparent nu e nicio legatura, in realitate e una de baza: ambele sunt conceptii personale. 

Link to post

Nu stiu in ce locatie faci receptia dar statia care se aude are o putere de peste 1 Kw asa ca receptia nu este concludenta. Receptioneaza un DX in pile-up si sa-l auzim cu 59 , atunci putem sa te felicitam.

73 !

 

Link to post

20 minutes ago, yo7but said:

Nu stiu in ce locatie faci receptia dar statia care se aude are o putere de peste 1 Kw asa ca receptia nu este concludenta. Receptioneaza un DX in pile-up si sa-l auzim cu 59 , atunci putem sa te felicitam.

73 !

 

 

La fostul topic dedicat receptorului in cauza am spus si locatia, am postat 20-30 clipuri pe youtube, au ramas si acum. 

Stereotipul " kilowattului " devenise hilar. Logica simpla.....odata ce auzeam ambii corespondenti angajati intr-o discutie ( uneori erau si 5-6 odata ) cata minte trebuie sa ai ca sa crezi ca toti emit cu 1Kw, la 20m de tine ?? :rade:

Apoi alte constatari, auzeam 2 statii care nu se auzeau intre ele...fiecare " tipa " fara sa fie auzit. Sau cand se " vaitau " de propagare slaba, eu ii auzeam ok. 

 

Simplele constatari logice din realitate m-au facut sa stiu ca am ajuns la un maxim. Mai mult de atat e imposibil. 

Dar, ca sa ajung sa construiesc acel receptor, in ciuda comoditatii native cu care m-a " inzestrat " natura....trebuia sa fiu convins, teoretic, de dinainte de a ma lua de treaba, ca efortul se merita. 

Cand teoria si-a dat ok-ul au aparut exact rezultatele preconizate. 

Link to post

Nu cred ca esti radioamator deoarece, din cele spuse, trag concluzia ca nu le ai cu propagarea in benzile de radioamatori. Eu ti-am spus ca statia ce se auzea are o putere mare, esti aproape de Bucuresti si asta explica taria semnalulu si nu ca receptorul este iesit din comun. Daca puneai linga el un receptor cu galena si cu o antena degajata nu era nici o diferenta intre receptii.

 

Link to post

36 minutes ago, yo7but said:

Daca puneai linga el un receptor cu galena si cu o antena degajata nu era nici o diferenta intre receptii.

 

 

Exact de la stereotipurile de genul asta am facut si acele clipuri la bascalie. Postasem scheme, rezultate, cu mult inainte de " a-mi pica dracii " si a trece la bascalie. . Am tot crezut ca oamenii cu pregatire inteleg ce e acolo, si de fapt ma provoaca, in sensul colegial. 

Da' de unde....orice as fi facut/postat, receptionam nunai rusi cu galena :rade:

Pai ce-am facut ? ( ma nene, ma ) 

 

Daca nu vi se pare corect sa bascalesc traficul RA, va reamintesc faptul ca inainte de a ma bascali pe mine, trebuia sa intelegeti atat schemele, cat si amabilitatea de a le oferi, inclusiv cu rezultate reale. 

 

 

Edited by RST
Link to post

Ai impresia că rusofonii ăia sunt chiar așa departe de tine ? Poate ai prins ceva discuții de prin Tiraspol, aia nu e DX...

Când oi prinde cu improvizațiile tale fără antenă degajată ceva de prin Australia, dă-te mare și tare, nu cu niște conversații în rusă.Te avantajează mult poziția înaltă din punct de vedere al propagării.

Link to post

In ciuda postarilor de tip "daca nu-s fudul, parca nu-mi ajunge", trebuie recunoscut ca a postat inregistrari cu Japonia si Canada (nu cred ca au fost facaturi). Ce e al lui, nu i-l putem lua. 

 

Asa ca DX chiar a receptionat. Daca o lasa mai jos cu fudulia de prost gust, poate mai avea parteneri seriosi de discutie. 

Link to post

Daca iei o inregistare de pe un receptor online prinzi si Antarctida si zici ca e DX ! Ceea ce a facut este o carpaceala aiuristica,i-a fost lene sa deseneze schema ......am mai discutat toate astea pe sute de pagini .Ce castig are comunitatea radioamatorilor de pe urma acestor discutii ? Am luat-o de la inceput....

Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines