Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Marele Savant

Alta statie de lipit

Recommended Posts

   Deoarece statia mea de lipit cumparata acum circa 10 ani nu s-a invrednicit sa uzeze pina acum virful original, m-am gindit sa o premiez cu o noua parte electronica, in locul celei vechi. Este vorba de AOYUE936, electronica find cu LM324 si triac. Se pare ca in epoca respectiva chinezii nu stiau sa faca virfuri de calitate care sa se uzeze in citeva luni de folosire!!!

 

  Documentatia se gaseste p[e github iar cablajul a fost comandat la jlc, era deja in colectia lor.

 

https://github.com/wagiminator/ATmega-Soldering-Station

 

   comanda este facuta cu un n-mos, mergea si in capsula mai mica, dar am vrut sa evit incalzirea placii, dar tranzistorul actual, lasat cu radiatorul in aer, nu depaseste decit vag temperatura mediului ambiant. Initial aparatul a fost gindit pentru letcon cu termocupla inseriata cu rezistenta de incalzire, dar se poate folosi un letcon normal la care se inseriaza cele doua, sau izola un traseu pe pcb (prin deconectarea unei rezistente) si conectind rezistenta si termocupla separat.

 Aparatul a functionat din prima, stie o gramada de ghidusii si merita luat in calcul de cine isi doreste o asemenea constructie! Am folosit un Atmega328 recuperat de pe un modul Arduino (pe care a fost deja programat) si un AO de tip AD823, primul gasit la indemina.

  

S1.jpg

S2.jpg

S3.jpg

Edited by Marele Savant
Link to post
Share on other sites

 Nici eu nu-l l-am realizat acasa, am comandat cablajul la JLCPCB, fac parte din acelasi grup cu easyeda! preturile sint foarte bune, dar daca nu se comanda mai multe pozitii sau o cantitate mai mare iese cam neeconomic din cauza transportului. oricum chiar si asa calitatea este maxima si pretul mai mic decit orice oferta locala!

Link to post
Share on other sites

 Dupa ce am cauta o gramada de timp dupa un transformator adecvat, mi-a dat Dumnezeu gindul al bun si l-am folosit pe cel original de pe care am mai dat spire jos pina am ajuns sa obtin 24Vcc dupa redresare. Am amplasat montajul in vechea carcasa si deja are citeva zeci de ore de functionare!

AOUYE.jpg

Link to post
Share on other sites

Nu cumva v-au ramas PCB-uri din comanda facuta? Daca v-au ramas si sunteti de acord sa vindeti vreo doua bucati, eu sunt interesat sa cumpar doua bucati?

Va multumesc.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines