Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Aetoten

Presostat electronic

Recommended Posts

Am un presostat"Electronic Digital Walter Control" , trebuie la deschiderea robinetului sa pornească pompa, are trei leduri toate aprinse., Nu se resetează.Pe plăcuța electronică este un Circuit integrat HS 173 Nd8 ,nu -l găsesc să-l comand undeva.Ma ajuta cineva cu un echivalent .....

Link to post
Share on other sites

Foarte posibil să fie de fapt un microcontroller, pe care ar fi inutil să-l cumperi oricum fiind nevoie de programare.Dacă pui o poză clară cu plăcuţa, poate identificăm alte posibile cauze.Una ar fi o problemă de alimentare...metoda de postare a pozelor pe Elforum ar fi cam asta:

Încărcaţi fotografia/fotografiile aici: https://imgur.com/upload
Apoi daţi click dreapta cu mouse pe imaginea deja încărcată acolo şi selectaţi ,,Copy Image,, sau ,,Copy image location,,
Reveniţi pe Elforum fără a închide pagina de pe Imgur şi daţi ,,Paste,, în postarea unde doriţi să apară imaginea.
Astfel, imaginea va apărea direct, nu ca link pe care să dai click ca s-o vezi...

Link to post
Share on other sites

  Am mai sapat un pic,ma interesa si pe mine.Am o matusa ce foloseste asa ceva si a mai avut probleme.Schema pe care o prezint n-are traf de retea si banui ca este similara celei "reclamate" de Aetoten.Pot fi si alte piese defecte in afara MCU.

https://forum.cxem.net/index.php?/blogs/entry/521-вектор-вкд-3р-реле-давления-с-защитой-по-сухому-ходу/

Link to post
Share on other sites

Aceste ,,presostate electronice,, omoară pompele şi supapele, nu le recomand.Un cunoscut din zona mea a cumpărat unul, pornea  pompa  singură la câteva zeci de secunde ca să compenseze micile pierderi pe la sorb.L-a returnat a doua zi.Dacă nu ai supape perfecte şi pompă care să suporte pornirea forţată cu presiune în circuit (gen hidrofor) nu faci nimic cu aşa ceva.Tot vasul de expansiune cu burduf (sau fără) e soluţia mai bună.

Edited by validae
Link to post
Share on other sites

 Subscriu Validae.La matusa mea s-au mai ars 2 buc anterior!Si eu am tot cu vas expansiune si presostat clasic de mai bine de 7 ani.Atat ca vad ca intra rugina bine in presostat...E cam umed bazinul unde e amplasat.

Link to post
Share on other sites

Da...mulțumesc pentru aceste informații...o să mă orientez spre un vas de expansiune...eu am constatat inițial că nu erau cei 24 V erau...undeva vreo 4 v...pentru că condensatorul de 1 microfarad era defect.Am schimbat condensatorul ...și luminează toate ledurile și nu se reseteaza

Link to post
Share on other sites

E posibil ca nişte vârfuri de supratensiune să fi afectat microcontrollerul, lucru ce cauzează des şi scăderea capacităţii condensatorului, prin străpungeri regenerative ale dielectricului.Verifică şi starea diodei Zenner ce stabilizează tensiunea de alimentare a microcontrollerului, de obicei între 3 şi 5V.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines