Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
diaconuliviu

Minibormasina USB China - merge in salturi

Recommended Posts

Am minibormasina din atasament. La USB PC merge continuu. La orice alimentator telefon (originale Samsung) sau alt tip 5V xA  (gen alimentare switch, alimentator universal, etc) cu legaturi + - merge in salturi: un sfert de tura, pauza 1-2 secunde, un sfert de tura, pauza.

 

De demontat cam greu, e sudura ultrasonica la imbinare si n-as vrea sa tai.

A mai patit cineva? O metoda de a "pacali" datele? Stiu ca se legau parca doua rezistoare pe date si la + dar nu mai stiu cum si ce valori (asta daca se aplica si aici).

 

Multumesc.

Minibormasina USB China.jpg

Link to post
Share on other sites

Explicaţia simplă ar fi că nu e o problemă de a păcăli conexiunile de date, ci faptul că la USB-ul de la PC ai disponibil un curent ceva mai mare decât poate oferi un alimentator de telefon.De fapt mersul în ,,hopuri,, e cauzat de intrarea în limitare (protecţie la scurt, sau supracurent)a alimentatoarelor slabe.Caută o sursă second ATX de PC , fă-i ştrap între firul verde şi oricare fir negru ca să-i forţezi pornirea şi alimentează bormaşina.Dacă e nevoie, poţi pune un bec de poziţie auto 12V/21W pe partea de 12V ca să echilibrezi consumul, unele surse nu pleacă fără consum.

Edited by validae
Link to post
Share on other sites

OK, o sa incerc. Poate gasesc unul mai potent.

Multumesc

 

L.E. Desfacut mufa USB si..are doua fire, +/-. Deci si sursa reglablia care spune 1.5A max si alimentatoarele de 5v/1A (inclusiv cel SAMSUNG pe care scrie la fel) au "amperi chinezesti".

Multumesc tuturor.

Edited by diaconuliviu
Link to post
Share on other sites

Chiar dacă alimentatorul de Samsung are 1A real, necesarul motorului în sarcină şi mai ales la pornire e mult mai mare.Un motor cu curentul ,,nominal,, de 1,5A poate cere la pornire sau în sarcini mari chiar de 3-5 ori curentul nominal...

Edited by validae
Link to post
Share on other sites

Am mizat pe calculul asta: DACA un USB care e limitat la 500mA (ma tem ca cele de ultima generatie "china curat" dau chiar mai putin) asigura pornirea, ar trebui ca si un alimentator sa faca asta.

Pe de alta parte, cind pornea in salturi de 90 grade am incercat sa-i asigur un "brinci" sa se roteasca, nu a vrut nici asa.

 

Astea toate coroborate m-au dus cu gindul la artificii pe D+/D-

Link to post
Share on other sites

Articolul de pe Wikipedia care specifica diversele limitari e usor depasit. De ceva timp producatorii de placi de baza au marit limitarea la 1A sau chiar 1.5A pentru ca utilizatorii le folosesc pentru incarcat device-uri sau pentru periferice gurmande (cum ar fi niste controllere cu force feedback pentru simulatoare auto). Nu mai retin la care producator (dar foarte probabil Asus) vazusem candva specificat in manual ca porturile USB pot asigura pana la 1A. Asta era inainte de introducerea standardului 3.0. De altfel portul USB e garantat sa functioneze pana la 5A.

 

Poate suna stupid, dar daca e imperios necesara utilizarea incarcatorului de telefon (care ar putea fi o solutie la indemana prin prisma dimensiunilor), nu se poate incerca montarea unui condensator "tampon"? Valoarea fiind determinata prin tatonare. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines