Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
gigi56

Defect la B - vertical

Recommended Posts

Buna ziua,

Scuze ca va deranjam dar am un Nei un lucru cu sasiul 11AK30A14 si are urmaroarea problema .

Acest sasiu functioneaz pleaca linile ,dar nu se aprinde filamentul ,mai rau nu am tensiune de 26 v pe C631 si pe D602 ,am schimbat si verificat componetele din jurul circuitului  si nu s-a gasit probleme la verificare a componetelor Daca nu am gresit am dat jos circuitul si am masurat tensiunea fara circuit in montaj pe C631 si lipsa tensiunea ,Va rog un sfat unde poate fie defectul ca nu am tensiunea de 26v ? La modul video pe R - 914 ,913 ,915 este de 112v in loc de 200v , ce poate fi defect ? zic sa fie cu probleme trafo linii? dvs ce perere aveti ?

Va multumesc .

Link to post
Share on other sites

Sigur pleacă liniile? Aveți înaltă tensiune?Dacă nu aveți 200v pe video s-ar putea să nu plece....schimbați cond de 100n de lângă cond de recuperare, chiar dacă pare bun! 

   Este un topic pe forum despre sasiile astea, găsiți cam tot ce trebuie acolo...

Link to post
Share on other sites

Măsoară în bază Q601,dacă măcar pentru 1 secunde apare o tensiune negativă de circa 1v, înseamnă că vin impulsuri de linii.Și altceva blochează funcționarea. Vezi și C613 de 10uF, pune unul de 22-33uF. Și bineînțeles finalul linii, traf.....

Link to post
Share on other sites

Pentru acest defect verifica asa

Q601 sa nu fie in scurt

C636 schimbal

D611 trebuie schimbata, atentie este SMD 1N4148

R640 SMD masoara daca nu este intrerupta , 2K7

Spune daca merge, mai trebuie verificate stailizatoarele de ic803 8V si cel de ic804 5V , sa nu fie cu lipituri reci

Link to post
Share on other sites

Domnilor ,am schimbat si verificat cum s-a zis da dvs insa fara rezultat .Am trecut la metoda mai veche ,am dat finalul linii jos si am montat un bec ,la apasarea butonul de la retea ledul e rosu daca dau comanda ledul trece in verde si becul se aprinde si am masurat pe B+sunt 113V ,nu imi porneste trafo linii ,nu am inalta nu se aprinde filametul  nu am tensiune de 26v pe B- vertical ,ce Dumnezeu are ?? am impresea ca poate e trafo linii,  dvs ce ziceti ??

Link to post
Share on other sites

Acum 6 ore, Florinel TV a spus:

Pentru acest defect verifica asa

Q601 sa nu fie in scurt

C636 schimbal

D611 trebuie schimbata, atentie este SMD 1N4148

R640 SMD masoara daca nu este intrerupta , 2K7

Spune daca merge, mai trebuie verificate stailizatoarele de ic803 8V si cel de ic804 5V , sa nu fie cu lipituri reci

 

Eu am dat rezolvarea aici, raspuns ZERO

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



Daca iti place acest forum ai putea sa faci o mica donatie, astfel ajuti sa existe.
Multumim!




×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines