Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Marele Savant

Transceiver USDX

Recommended Posts

 Tot cautind ceva pentru a trece timpul mai usor in aceasta perioada, am dat de jucaria de mai jos:

 

https://antrak.org.tr/blog/projeler/usdx-an-arduino-based-sdr-all-mode-hf-transceiver-pcb-iteration-v1-02/

 

pare o jucarie interesanta tinind cont ca foloseste o sinteza de frecventa care genereaza direct cele doua semnale defazate necesare si mai ales ca face toata procesarea pe un ATMEGA328, deci nefiind necesar un PC. Sigur nu se va mai vizualiza grafic o portiune de banda, dar si asa merita testat.

 Pina acuma am comandat FST3253 care au sosit deja din UK si astept sa fie gata si pcb-urile comandate in China, care vor sosi saptamina viitoare printr-un curier rapid.

 Sint curios de parerile voastre despre jucarie! 

uSDX-V1.02-Schematic.pdf

Link to post
Share on other sites

A durat cam 10 zile din momentul in care am dat comanda pina au ajuns la usa!

Am lipit piesele pe o placa si si se pare ca Atmega328 se descurca decent cu procesarea semnalelor, comanda sintezei, a lcd-ului, etc. Voi vedea si emisia cum se comporta.

Pun o fotografie mai jos si nu voi mai reveni la subiect pentru ca se pare ca nu intereseaza pe nimeni!

 

100.jpg

Link to post
Share on other sites

probabil in vacanta de Craciun sa plantez si restul componentelor si sa-l vad cum se comporta pe o rezistenta de 50 ohm, mai ales ca este in clasaE care am vazut ca este mai dificila pentru SSB. dar indiferent de rezultatele obtinute de mine, impresiile pe internet sint pozitive si s-a lucrat cu el in trafic.

Link to post
Share on other sites

Am finalizat si eu partea de receptie. La SI5351 a trebuit sa schimb adresa la 0x62 (implicit este 0x60), in rest nu sunt probleme. Chiar fara filtru de banda mi se pare ca functioneaza neasteptat de bine avand in vedere componentele folosite.

1.1.jpg

Link to post
Share on other sites

Din pacate auditia o fac in casti pentru ca nu am un difuzor disponibil. Nimic diferit fata de cum se aude pe yt, doar un zgomot mai mare datorat conditiilor locale. Incerc sa fac un filtru pe 7, dar e cam greu cu condensatoarele. Valorile inductantelor date de DL2MAN nu se pupa cu cele rezultate din calcul avand in vedere nr.de spire recomandat. Am vazut un filmulet cu reglajul QCX, se bazeaza pe modificare pozitiei spirelor pe miez sau chiar modificarea nr. de spire. Cam migalos, era mai simplu daca aveam niste valori sigure ale inductantei, masuram totul si apoi reglajul era un pic mai simplu.

Link to post
Share on other sites

Nu se mai aude nimic....pana am facut rost de cele necesare (inclusiv cablaj) au aparut alte posibilitati astfel incat nu am nici un chef sa ma apuc de lipit.

Vad ca inca persista pe aici naravul discutiilor off-topic....tocmai ma abonasem la acest subiect. Probabil o sa demisionez iar.

Link to post
Share on other sites

   va prezint scuzele mele, chiar eram interesat de respectivul receptor, cea mai buna dovada fiind aceea ca am tinut minte atita timp.

am ramas cu impresia ca era cu ta7358 si sint interesat de acest C.I.!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines