Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Ghytza35

Combina frigorifica LG noua, nu raceste.

Recommended Posts

Buna seara, 

   Am cumparat de o saptamana o combina frigorifica LG GBP62DSSFR. Problema e ca nu raceste partea de refrigerare. Setez temperatura la 1 grad si nu scade sub 3,5 -  4 grade. Am facut cerere de service, a venit si a zis ca asa functioneaza aceste aparate, isi face racirea cu aer din congelator, directionat de o clapeta cu servomotor. In concluzie, nu are nimic defect. 

    Este posibil la aceasta marca in care aveam totusi incredere, sa se intample asta? Si nu a fost foarte ieftina. Va multumesc anticipat pentru orice sfat, informatie. 

  

Link to post
Share on other sites

Nu e normal, cei de la service au rezolvat problema la modul românesc ,,las că merge şi aşa,,....

Am ceva foarte asemănător de la LG, tot cu inverter şi motor liniar, doar că are afişaj digital pe uşă şi programator soft touch tot pe uşă.Am pus termometrul în incinte ca să verific dacă ce scrie corespunde cu ce e în interior şi corespunde.De obicei temperatura normală la aceste combine e de 3-4 grade în frigider, dar se poate seta şi la 1 grad Celsius.Dacă nu o poate atinge, fie e clapeta parţial blocată, fie servomotorul n-o deschide corect.

Dar daţi-i timp să ajungă la acea temperatură, ar trebui citit manualul şi dacă nu corespunde funcţionarea cu ce scrie acolo, subliniaţi pasajele importante şi ameninţaţi-i cu OPC-ul pe cei de la service.Unii de la firmele de service sunt de o aroganţă şi o scârbă de muncă de zici c-au fost puşi acolo împotriva voinţei lor...

Edited by validae
Link to post
Share on other sites

Motorul e fara perii alimentat in curent continuu dintr-un montaj electronic, nu-i mare branza.  Astia dau 10 ani garantie doar pentru motor ca sa-ti ia ochii, dar NU si pentru electronica ce il alimenteaza. Evident ca electronica se defecteaza prima data, nu motorul.

Link to post
Share on other sites
Acum 50 minute, x_dadu a spus:

Ce înseamnă la frigidere(combine frigorifice) tehnologie inverter ? Văd tot mai des folosit acest termen.

   Motorul sau mai bine zis compresorul regleaza turatia (puterea) dupa necesitate.Comanda poate fi dupa senzorul de temperatura sau de presiune.Compresoarele tip inverter au o reputatie proasta in Romania datorita fluctuatilor de curent si de opririle frecvente practicate de Renelu. Sint de acord cu afirmatia lui "validaee" si pot sa confirm fiabilitatea foarte proasta a compresoarelor liniare LG care practic cam 80% cedeaza lucrul in timpul garantiei.Cele mai bune frigidere sunt cele cu 1 sau doua compresoare cu placa de racire in spate dar aici a reusit Artic+Beko sa faca o smecherie ca circuitele figorifice sa se gaureasca imediat dupa ce a iesit frigiderul din termenul de garantie.Cele no frost cedeaza dupa 3 ani pe partea de degivrare si au multe componente de uzura (ventilatoare, sisteme mecanice si electronice de dirijare a aerului+ placa electronica de comanda) care nu sint facute pentru o functionare indelungata, in acest capitol intra si frigidere side by side.

Link to post
Share on other sites

Confirm ce spune dl validae, in legatura cu aroganta celor  de la service, mi-au spus ca ei nu sunt platiti sa imi explice mie principiul de functionare al frigiderului desi nu le-am cerut asta. I-am chemat, le-am aratat termometrul cu 4 grade si temperatura setata la +1.

   Are putere mare de racire, de exemplu, de la 12 grade, in 10 minute scade la 4,dar atunci se opreste compresorul, am pus mana pe el, nu este supraincalzit. 

   Se pare ca incinta de congelare lucreaza in tandem cu cea de refrigerare. De exemplu daca setez congelatorul la - 23, atunci scade si temperatura de refrigerare, se apropie de 1,5-  2 grade. Nu mi se pare normal, dar cred ca asa lucreaza. 

   Vechea combina arctic, tot no frost, a functionat impecabil 8 ani, pana s-a blocat compresorul. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines