Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
c_anicai

Un mic invertor construit in casa pe baza ci tny 266

Recommended Posts

Maine proba finala sa vad daca renteaza sa vopsesc cutia

 

In stanga pozei e un invertor chinezesc, unul dintre cele mai mici care exista la cca 3kg, In comparatie al meu are 1,7 kg.

 

 Atasez o schita revizuita si poate vor mai aparea unele modificari pe parcurs. Practic sunt necesare modificari in sensul ca trebuie eliminat  torul de la iesirea secundarului lui tny 266 si facut de la zero acel transformator cu 3 infasurari secundare. Poate si protectia la scurt mai trebuie revizuita.

Deci practic un alimentator de telefon cu ci tny266 ataca finalii mosfet cu 132 khz. Alt alimentator similar tot de incarcator telefon modificat pt 12 volti sunt pt. releul de soft start si pentru ventilator.

Partea interesanta e ca punand o rezistenta variabila pe iesirea cc a modulului cu tny266 se modifica puterea la iesirea invertorului.

17.thumb.JPG.372075c5a85cb3e3716a99866b4d69ef.JPG14.thumb.JPG.1bb4164f695cf0068f32fd025ab9e5da.JPG

16.JPG

15.JPG

 

schema invertor aanicai final.png

Edited by c_anicai
Link to post
Share on other sites

Nici nu are de ce sa functioneze ......Ai deschis doua topice ,unul pe softpedia( am incercat sa te ajut)..  si unul aici ...Pacat de munca si de piese.......am zis doar sa incerci pentru inceput schema cehului mai ales ca sunt destule explicatii pe acest forum ,dar cred ca ai incercat sa inventezi mersul pe jos si apa calda :scarpin

Edited by asterix196803
Link to post
Share on other sites

Initial am pus torul asta dar.... am mers doar pe aproximatie*(n-am cu ce masura H), cu el conectat nu mai aveam amperaj si am renuntat, vad pe parcurs cum rezolv.

 

@asterix196803 - folosesc pieselecare le am deja, adica mai am doua mos de 66A care le voi pune cand termin treaba si nu vreau sa fac decat schema mea, va functiona mai devreme sau mai tarziu, deocamdata sudeaza greu adica topeste repede electrozii si nu patrunde decat foarte putin in material, aproximativ stiu unde e problema*(impulsurile prea scurte deoarece intra protectia de curent, trebuie sa modific

incarcarea pe circuitul tny eventual sa fac acel transformator de atac de la zero.)

13a-pmic.jpg

schema invertor aanicai final-v2.png

Edited by c_anicai
Link to post
Share on other sites

 Anicai.Daca nu patrunde in material nu ai amperaj suficient.E posibil si asa cum e sa mearga la table subtiri.

 Vezi ca in comert sunt si electrozi de 1,5-1,6 mm.Poti incerca si cu aia la table subtiri.

 Acu m-am uitat la poza.Radiatorul din dreapta nu vede fluxul de aer de la ventilator.In fapt radiatoarele nu sunt ok plasate.

Edited by BRANCA
Link to post
Share on other sites

Am consumat ieri 4 electrozi de 2,5 degeaba, ii consuma repede si improasca dar pe moment sunt multumit ca in prima faza nu se incalzesc periculos componentele. Nu patrunde sudura la gros, chiar pt table l-am facut deoarece mai am un invertor chinezesc care sparge la subtire. Voi cumpara si electrozi mai subtiri. Aseara am facut alt transformator pt iesirea lui tny 266 deoarece vreau sa elimin acel tor care nu e pus tocmai ortodox in secundar, eventual pun o placuta cu tny 267 pt excitatie ceva mai ok.

Edited by c_anicai
Link to post
Share on other sites

 Anicai.In mod normal fluxul de aer ar trebui sa se prelinga in lungul lamelelor radiatoarelor.Daca bine inteleg schema la intrare ai o rezistenta de softstart.Mi se pare mica valoarea si wattajul.,ar trebui ceva peste 20 ohmi.Cum e acuma ai soc mare pe condensatoare.

Link to post
Share on other sites

Intentionat am pus rezistenta de softstart de valoare mai mica fiindca n-aveam spatiu si in plus de asta nici releul nu e prea tare pe contacte, deci am facut un compromis, cu ventilatia voi face modificari daca observ cresteri anormale de temperatura pe acel radiator cu diode.

Edited by c_anicai
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines