Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ministrung made in China


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 432
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Intrerupatoarele sunt pentru comoditate si siguranta.

Metoda e ingenioasa, dar nu as incerca-o pe un strung mare in otel, ma tem ca ar fi prea mare cuplul si risca sa strice surubul (sau bara) sau semi-piulita.

Nu foloseste motorul normal al strungului, ci invarte surubul conducator (ar merge si cu bara de avans, dar cele mici in general nu au).

Din pinioane a selectat ca si cum ar face un filet cu pas urias, calculat pentru unghiul de inclinare a danturii.

A marcat dintii pinioanelor ca sa faca divizarea.

Link spre comentariu

Intr-un alt film am vazut cum autorul se folosea de un dispozitiv mecanic care retragea cutitul si un comutator inversa sensul motorului. La vremea respectiva mi s-a parut ceva "exotic" si nu i-am dat multa atentie.

Eu, la strungul CQ9318, folosesc viteze mici la filetare care imi permit sa opresc unde consider necesar. Nu se respecta viteza de aschiere dar nici nu am problema cu oprirea la capatul filetului.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salutare. Sunt hotărât să cumpăr și eu un mini-strung. Sunt profan în strungărie, dar hotărât să învăț repede. Am citit topicul acesta, am înțeles că cele mici și de putere mică sunt aproape impracticabile la oțeluri, așa că am luat ca referință un ”mini” mai mare, de 1100 W. Văd că nu pot pune poza, este vorba de un strung de la volver, preț în Germania la 1019 E. 
Vreau să-i întreb pe cei cu experiență sau care știu ceva de strungul ăsta, poate mă ajută să fac o alegere . Există alte opțiuni mai bune la prețul ăsta ? 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări