Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
catalin004

TV CRT LG MC64A desincronizare H

Recommended Posts

Salutare tuturor....nu am scapare de un coleg cu un tv din titlu...TV are sunet, imaginea insa este desincronizate pe orizontala.Am incercat sa misc de bobina de langa TDA8362 insa nu face nimic...rog un mic ajutor.

Tensiuni procesor/jungla corecte, B+=112V.Multumesc

Link to post
Share on other sites

sa nu patesti ceea ce am patit eu ,si tot eu am gasit defectul ,baietii de pe forum si-au dat tot interesul,dar mortul era la mine si nici osilocop nu,dupa ce am schimbat ,condesatori nu putini,am schimbat si un condesator fix si o dioda in partea de driver prefinal linii.,si prefinal,.......si nu mai stiu cate ,si buba a fost intr-un condesator fix ce e legat in serie cu quartul de pe tda8362,

Edited by iuliantv
Link to post
Share on other sites

Acum 1 oră, catalin004 a spus:

O sa pun o poza cu imaginea....nu prea iese bine cu telefonul insa poate va dati seama...Quartz-ul nu are condensatori in paralel? , de fapt pe fiecare pin catre masa?

pai am zis legat in serie,din poze nu seamana cu defectul meu,la mine liniile erau mai profunde si horizontalul era ,,culcat la pamant,, 

 

Edited by iuliantv
Link to post
Share on other sites

Acum 3 ore, catalin004 a spus:

Schimbat dump...acelasi simptom. Nu inteleg acel cond si dioda pe Abnormal...ABL? acolo nu are dioda...

 

 

circuitul de protectie ABNORMAL, nu are nici-o treaba cu ABL-ul. Dioda si cond. de care vorbeam sunt d408 si c408 ..., dar si aici zic ca nu are legatura cu desincronizarea. Trebuie schimbate ptr.ca la acest sasiu creaza probleme cu caderea aleatorie in st-by. 

 

Privitor la defect, eu zic ca aveti multi condensatori uscati ( de valoare mica ) si asta in zona junglei, iar din punctul meu de vedere as incepe cu verificarea circuitelor ce au legatura directa cu sincroseparatorul de impulsuri , nu as neglija nici etajul BV (aparent nu are legatura cu defectul). Mai exact pinii 37-43, iar atentia si osciloscopul pe circuitul 50/60Hz. Multa bafta !

nu uitati sa inlocuiti si 4,7uF din primar sursa !

Edited by cornel1962
Link to post
Share on other sites
Acum 4 ore, Florinel TV a spus:

Cred ca TDA8362 cu probleme

 

Foarte posibil sa fie si TDA-ul defect, insa am avut cazuri cand m-am grabit sa schimb procesor, sau jungla si defectul sa persiste . Este un defect care da ceva batai de cap, dar colegul Catalin este cu experienta in depanare si sunt convins ca v-a rezolva aceasta problema, mai mult de atat, cred ca are prin cutiute si vre-un TDA8362 !!!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines