Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
x_dadu

Faianță pe OSB

Recommended Posts

Am un foișor/bucătărie de vară unde pe o porțiune e pusă faianță, sau era faianță că a căzut o parte. A fost pusă cu un adeziv la sac, n mai știu ucm se numea dar era ceva pe care scria că e pentru așa ceva, nu era CM9, CM11 etc. Meseriașii au zis că vor face niște șanțuri cu flexu în OSB ca să facă priză mai bună adezivul dar pesemne că nu au făcut peste tot. Pentru că mai am ceva plăci din acea faianță, aș vrea să o pun eu dar cum să fac asta ca să fie definitiv ? Un coleg de serviciu mi-a recomandat Montaj Kit (un fel de silicon la tub). O fi bine? Alte idei ?

Link to post
Share on other sites

Mă interesează și pe mine acest subiect. Exact același lucru îl am și eu de făcut la o bucătărie de vară, de lipit faianță pe OSB. M-am interesat și am înțeles că există un fel de adeziv care aderă bine le OSB, am auzit asta pe la meseriași dar nu cunosc amănunte. M-am mai gândit la o variantă, în loc de OSB pe care încă nu l-am montat, să pun plăci de Cementex, care sunt la aceleași dimensiuni, numai că acesta e mai scump, dar la 10mp cât am eu de pus nu m-ar ajunge așa mult. Acum stau în stand-by și o să văd pe ce variantă merg. 

Link to post
Share on other sites

cm17 este adeziv flexibil , cel putin asa se zice , am pus pe perete peste vopsea ca nu am putut sa o dau jos , si nu am avut probleme dar este scump

Acum 31 minute, dj_ando_83 a spus:

Sau peste OSB pui polistiren. Eu nu as pune placa direct peste OSB indiferent de adeziv.

eu as pune rigips inainte daca se poate

Link to post
Share on other sites

@Florian, si eu tot rigips am folosit. Metoda cu rigips era deja prezentata mai sus. Oricum, solutii sunt multe, bani sa fie.

edit - solutia cu polistiren am pus-o in practica acum vreo 13 ani cand a trebuit sa pun la un balcon faianta. Ca sa pun rigips, era prea mult de munca, pierdeam spatiu etc. Daca nu ma inseala memoria, intre placa de faianta si polistiren, am pus plasa din fibra. Nu a cazut nici o placa pana acum.

Edited by dj_ando_83
Link to post
Share on other sites

Vă mulțumesc tuturor pentru idei. Faza e că nu aș vrea să îngroș peretele respectiv.

Faianța este pusă pe 3 segmente, separate prin stâlpi de lemn, de căzut a căzut toată de pe segmentul din stânga din poză, de deasupra chiuvetei. Restul faianței pare a fi foarte bine. Rigipsul bănuiesc că se prinde direct pe OSB cu negrese nu ?

Cu un alt adeziv direct pe OSB nu aș încerca fie el și CM17, decât dacă aș face ceva ca suprafața OSB-ului să nu mia fie așa plană, șanțuri cu flexul sau să înfiletez (prea) multe negrese lesând în relief cam 3-5mm.

 

20200619-183320.jpg

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines