Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
yo8tot

Generator de semnal HP 8654A

Recommended Posts

Acest generator are un atenuator in trepte de 10db, de la 0 la -120dBm. Din pacate in cazul meu nivelul nu poate fi scazut sub -60dBm. Dupa jumatate de ora de scos un pumn de suruburi am localizat problema in atenuatorul cu pricina. Foloseste un soi de ax cu came care actioneaza niste comutatoare. Una din camele respective s-a crapat. Stiti un adeziv mai puternic decat super glue  care ar putea lipi la loc piesa respectiva? Sau ar fi mai bine sa fac un inel de poxilina care sa tina impreuna cele doua jumatati? Nu sunt sigur daca adera la plastic.

20201116-224933.jpg20201116-224902.jpg

Link to comment
Share on other sites

E casanta si vad ca mai are crapaturi care asteapta la rand. Cu adeziv sigur lipesti aici si cedeaza dincolo. Doar mansonata daca permite topografia locului, sau alta piesa din textolit sau ceva asemanator cu ce a avut. Nu-mi dau seama din poza cum e antrenata cama. Are canal de ghidare pt ax, e cu stift, cum se intepeneste pe ax?

Link to comment
Share on other sites

Ma gandeam la strung  dar dacă gaura e cu tesitura e mai greu de reprodus. Doar gaura rotunda și gauri filetate pe partea cu tesitura  unde se poate face fixarea cu șuruburi M2, M3 sau cat permite, dar cel mai ușor ar fi o bucsare pe exterior a piesei originale. Rămâne si tesitura si unghiul corect al camei fata de ax.

Link to comment
Share on other sites

Tesitura nu e musai sa o faca. Daca se pot pune imbusuri si atunci se rigidizeaza in pozitie cu imbusurile ingropate in loc de suruburi.

 

Piesa se poate face si din 2 parti: tubul si capatul cu cama. Ambele prinse impreuna cu imbusuri ingropate.

JAM%20176524.jpg

Un strungar bun stie ce sa faca, daca dai de unul.

Link to comment
Share on other sites

Va salut @yo8tot,

 

Am avut o problema asemanatoare la butonul unei masini de spalat. Cuplul necesar pentru rotire e semnificativ si lipitura nu ar fi tinut.

 

Am rezolvat asezand bucatile la loc, apoi am matisat cu sirma de cupru de 0.5mm diametru cat am putut de strans. S-a format un fel de bobina spira langa spira, care tine piesele impreuna. Capetele le-am rasucit, apoi am aplicat putin superglue pe bobinaj, ca sa tina spirele apropiate. Am realizat in felul asta un fel de manson metalic suficient de rezistent ca sa tina bucatile rupte impreuna. Tine asa de vreo 3 ani. Am si uitat de reparatie.

 

Spor!

Link to comment
Share on other sites

Varianta optimă acolo ar fi lipirea pieselor, folosirea piesei originale ca model pentru o matriţă de ghips şi turnarea unei piese noi din orice material ce rezistă la solicitările respective.Dat fiind că e dintr-un material casant, riscă să se facă bucăţi prea mici pentru a mai putea fi reconstituită funcţional.Dacă nu reuşiţi, vă pot găsi eu un strungar în Craiova şi v-o face pe un pachet de ţigări....

Vă recomand să măsuraţi piesa cu atenţie, apoi îi desenaţi cotele pe o hârtie, astfel veţi avea cu ce lucra dacă se sparge rău....

După ce scoateţi şi salvaţi toate cotele exact, puteţi să lipiţi bucăţile împreună apoi matisaţi cu fir de nichelină (e subţire şi rezistent) strâns, spiră lângă spiră pe zona cilindrică, apoi pensulaţi deasupra superglue.Dacă nu se sparge zona camei, va ţine foarte bine astfel.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines