Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema MPLAB X IDE


M.Adrian
 Share

Recommended Posts

       Salut, de ceva timp am inceput sa am probleme cu MPLAB X IDE V2.3, stiu ca este o versiune mai veche dar ultima versiune nu accepta unele instructiuni cum ar fi __delay_ms() si trebuie scrise sub alta forma. 

       Revenind la problema, mai nou imi tot da eroarea "Cannot find include file" pentru absolut toate headerele din XC8, calea spre compilator este setata, o vede automat dar am mai setat-o si eu manual inca o data, toate headerele sunt acolo, si cu toate astea la absolut orice #include<     .h> primesc aceeasi eroare si codul nu compileaza, fie ca e vorba de xc.h, de stdio.h sau orice altceva si nu inteleg de la ce poate fi. Am schimbat versiunea de mplab acum cateva saptamani dar nu aveam problema asta. Zilele trecute am facut un update la java runtime environment si am inceput sa am erori la mcc, imi tot spunea ca imi lipsesc cateva pluginuri de unde habar n-aveam cum sa le iau. Am revenit la versiunea veche de java si mcc a inceput sa functioneze corect dar problema cu "Cannot find include file" persista si nu am nici cea mai mica idee cum sa o rezolv. Am instalat si ultima versiune de mplab si fara succes, aveti ideea cum as putea sa rezolv?

Picture1.png

Edited by M.Adrian
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

       Am rezolvat problema intre timp, in caz ca mai pateste cineva la fel, eu am dezinstalat si sters cu Revo uninstaller tot ce avea legatura cu mplab x sau xc8, dupa care am instalat Mplab X ide v2.35, XC8 v1.34 si mcc v2.25 care au functionat imediat dupa, si am putut sa dau update la ultima versiune a mcc din managerul de pluginuri din mplab.

Link to comment
Share on other sites

De fapt problema apare cand se face uprade la oversiune mai veche a MPLAB X si se alege varianta recomandata de installer, sa se pastreze un anume folder si apoi se importa vechile setari in noua instalare.
Cel mai bine este ca de fiecare data sa se faca instalarea complet "pe curat".

 

Altfel spus, problema apare deaorece IDE-ul interogheaza compilatorul cu privire la fisiere si cuvintele cheie separat cumva. In anumite cazuri cand se facea o compilare, chiar daca apareau erori subliniate in rosu in IDE, s-ar fi observat ca de fapt compilarea se realiza cu succes.

Problema era in IDE care avea anumite cai de cautare (paths) setate incorect.

 

Solutia este o dezinstalare completa (alegand optiunea ca toate folderele pt versiunile precedente sa fie sterse) urmata de o reinstalare a MPLAB X.

Edited by mars01
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Deci aici era problema, pana acum a functionat perfect combinatia de ide si xc8 din postul anterior. Oricum, nu o sa mai incerc prea curand o versiune mai noua de mplab, nu prea imi place noua interfata. Dar multumesc mult de raspuns!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines