Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comanda motoras curent continuu.


andy_barosanu

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Pe H si L trebuie sa ai 2 semireglabili iar comutarea se face ori electronic, la cass-deck-urile si combinele scumpe, alea cu procesoare, ori cu un comutator mecanic la cele ieftine, chinezariile si turcismele. Schimba motorul cu unul de aceeasi tensiune si sens de rotatie si eventual mai reglezi din nou vitezele.Bafta!

Link spre comentariu

Laci, am gasit si eu pdf-ul ala pe gogu. O sa incerc sa il comand asa cum recomanzi dar cred ca e ars. Oricum multumesc ;).zal, am gasit pe schema 2 semireglabili, iar comutarea este facuta electronic. Combina este un Samsung max-477. Din pdf-ul pe care mi l-a recomandat si Laci vad ca motortasul e de 12v, 2000/4000rpm si rotatie in sens invers acelor de ceasornic. Cand il masor, pe + si - nu am nici o tensiune (combina pornita, deckul oprit) iar pe H si L tensiuni de aprox. 14vcc in gol, masurate fata de -. Dupa ce apas play, acei 14v apar si pe + -, si variaza putin in jos cand "tacane" solenoizii mecanicii. La fel variaza si pe H si L. :smt017 Ma gandesc sa il inlocuiesc cu unul cu o singura viteza, cea de 2000rpm, renuntand astfel la "high speed dubbing", o functie pe care o consider inutila. Asta in cazul in care nu gasesc motoras de schimb. Gasesc oare pe Maica Domnului astfel de motoras?

Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări