Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
CiprianCip

Încărcător autofiletanta defect

Recommended Posts

Bună ziua. Nu știu sigur dacă postez în locul potrivit, rog un moderator sa ma corecteze dacă e cazul și deasemenea nu știu dacă a mai fost postat un topic asemănător. 

Am o autofiletanta de la dedeman, de 14,4 V, căreia i s a stricat încărcătorul (se baga acumulatorrul ca pe o șină, pe încărcator). Am folosit o relativ puțin, la treburi casnice. Când încărca, un led verde clipea. Acum, când pun acumulatorul la încărcat, clipește ledul verde de 2 ori și apoi sta aprins, ca și cum ar fi gata încărcarea. Am mai multe variante în cap.. 

1. Sa iau un încărcător (difera forma fata de cel original) de la chinezi, de 15 V. Dar nu știu dacă pot adapta astfel încât cei 15 v care ies din încărcător sa ajungă pe cele 2 lamele de pe încărcătorul vechi, ajungând astfel în acumulator.. Cumva sa folosesc încărcătorul vechi doar ca suport

2. Sa încerc sa caut un electronist, poate merge reparat încărcătorul? S a mai întâlnit cineva cu o problema asemănătoare? 

3. Ma gândeam sa înlocuiesc și bateriile din acumulatori... Cu unii model 21700, legați în serie, 4 bucăți, și sa pun o mufa "mamă" în acumulator în care sa bag mufa din încărcatorul pe care îl voi cumpăra de la chinezi. În situația asta, e nevoie de vreun circuit de protecție?
Sper ca am furnizat suficiente informații pentru a ma face înțeles. Mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri constructive. 

Link to comment
Share on other sites

Nu ai furnizat deloc informaţii relevante.Ce model este ? Ce tip de acumulatori foloseşte, Li-Ion sai Ni-Mh ? De când ai bormaşina efectiv ? Nu contează deloc cât ai folosit-o, ci cum ai păstrat-o.Dacă ai descărcat-o de tot şi ai lăsat-o descărcată mult timp, e posibil să fi scăzut capacitatea mult şi acum se încarcă repede tocmai din lipsa capacităţii.Eu aş suspecta prima dată acumulatorii, trebuie demontat suportul şi măsurate celulele, văzut dacă sunt elemenţi cu probleme.

Link to comment
Share on other sites

Este model panzer yt 7209, acumulatori Li Ion 14,4 v 1.5 Ah. O am de 4 ani, folosita poate și la câteva luni... A fost ținuta la parinti acasă, unde o și foloseam, și da, cel mai probabil nu a fost încărcată periodic. În momentul asta e tot la parinti acasă deci nu pot sa o desfac. Cum pot deduce dacă acumulatorii sunt defecți? Pot fi schimbați cu unii model 21700? Va mulțumesc. 

Link to comment
Share on other sites

Demontezi acumulatorul şi cu un bec pus ca sarcină, măsori tensiunea pe fiecare element.Cei care au tensiuni cu mult sub medie, au capacitate scăzută.Înlocuirea cu elemenţi mai puternici nu e atât de simplă, nu numai din cauza gabaritului mărit, ci şi din cauza curentului sporit necesar încărcării.Va trebui cel mai probabil înlocuit modulul de protecţie al acumulatorului.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines