nelu costin Posted November 2, 2020 Share Posted November 2, 2020 (edited) Buna seara am cumparat de pe nett acest multimetru care din pacate este defect .Mai exact proprietarul a bagat tensiune pe rezistenta adica a gresit domeniu de masurarae .In urma cautarilor mele pe tot nettul nu am gasit schema electrica sa pot inlocui cele doua rezistoarea care au fost distruse.Rog pe cineva care detine schema acestui instrument sa o puna aici .Mentionez ca instrumentul acesta este alimentat la o baterie de 1,5v tip r14 rezistorul distrus caruia nu reusesc sa ii identific valoare vine in serie cu minusul bateriei Edited November 2, 2020 by nelu costin corectare Link to comment
validae Posted November 2, 2020 Share Posted November 2, 2020 (edited) Acest aparat cred că are şi un indicativ numeric. de genul Metratest 2, sau 3....puneţi măcar o poză cu el.Încărcaţi poza aici :https://imgur.com/upload Apoi daţi click dreapta pe poza de pe site şi alegeţi ,,Copy image,, şi apoi ,,Paste,, pe forum. Edited November 2, 2020 by validae Link to comment
nelu costin Posted November 3, 2020 Author Share Posted November 3, 2020 (edited) imagini cu aparatul de masura https://imgur.com/56j3RYOâ Edited November 3, 2020 by validae Link to comment
yokoono Posted November 3, 2020 Share Posted November 3, 2020 (edited) Vezi rezistenta de pe cealalta scala de masura. De regula sunt multiplu sau submultiplu , dupa caz. Edited November 3, 2020 by yokoono Link to comment
validae Posted November 3, 2020 Share Posted November 3, 2020 (edited) Ceva tot trebuie să fi rămas din acei rezistori.Încercaţi să-i curăţaţi de arsură şi apoi cu testerul pe unul din terminale şi celălalt pe porţiunea rezistivă, poate reuşiţi să daţi de o zonă intactă şi măsurabilă.Dacă e la jumătatea rezistorului o dublaţi şi o aduceţi la cea mai apropiată valoare standard.Măcar veţi şti cam ce valoare orientativă are.Ulterior, puneţi un potenţiometru de precizie în loc şi încercaţi să vedeţi dacă gamele de măsură se mai respectă... Aşa cum bine spunea colegul mai sus, între rezistorii unei scale există o relaţie precisă, nu au valori aleatorii, ci sunt multipli. Edited November 3, 2020 by validae Link to comment
nelu costin Posted November 3, 2020 Author Share Posted November 3, 2020 voi face citeva fotografii din interiorul lui Link to comment
Recommended Posts