Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

led tv TOSHIBA 42VL863 probleme sursă TC22932D2


Postări Recomandate

Vă salut! Am probleme cu această sursă care după o oră de funcționare ”îmi inflamează” cei trei condensatori de 47uF/450V(PFC).Înainte de aceasta , nu pornea și după o ”cură” de lipituri a mers impecabil, după ”împachetare” și 30-45 de minute de mers, abur și fum din cei trei condensatori , și s-a ars și siguranța de pe rețea..Verificat tot (ce se putea, ok) ,înlocuit conzii și fuzibila , merge din nou, tensiunea PFC pe conzi = 395V.L-am lăsat  să meargă vreo 2-3 ore și l-am dat clientului care m-a sunat azi să-mi spună că ”a ieșit”fum din el”.
Aș avea nevoie de o schemă sau o idee...cu siguranță cred că a urcat tensiunea PFC peste 450 de volți și nu ”văd” cauza.
Codul sursei : TC22932D2 , pe eticheta albă  V71A00021700 și altă etichetă 1401MF6R  REV : 03. Mulțumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

3 hours ago, ANDRASONI LUCIAN said:

Mulțumesc Dan..., o să verific și acestea, aș fi înlocuit placa dar am găsit-o doar pe site-uri externe

Controllerul din PFC l-ai schimbat ?

Ce spune colegul dan cod, am gasit mereu acest defect dar cu tensiune scazuta 340-360v nicidecum sa creasca tensiunea...,daca una din ele ar avea intrerupere cu intermitente, nu stiu daca ar putea cauza ridicarea tensiuni la valoare mare....era colegul Mitica specialist in surse, dar dupa cum se vede, omul sa saturat de forum.....

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

S-ar părea că s-a rezolvat problema, am refăcut toate lipiturile din zona integratului PFC IC106, (la componentele smd),care este FAN7930( în toate schemele găsite cu surse asemănătoare este SEM3040,care cred că este echivalent cu FAN7930).Acum de vreo 4 ore merge bine cu tensiunea PFC stabilă la 393V.Pe placa sursei este figurat C607, care este filtraj pe alimentarea IC106(FAN7930), și lipsea , am pus un cond de 47uF/50V. Sper că nu va mai face probleme, mulțumesc pentru vizualizări.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări