Traian M Posted October 29, 2020 Share Posted October 29, 2020 (edited) Bună ziua. O părere vă rog. Problema la acest sistem audio este că nu mai citește nici o intrare (cd, usb, Bluetooth, tuner, aux), funcționează comenzile, le afișează pe display doar scrie no cd sau no usb, după caz. Poate a mai întâlnit cineva o astfel de defecțiune și-mi poate da o părere. Am măsurat tensiunile mici și au următoarele valori 5,2v: 3,3v și 1.3v. Codul plăcii de baza este:AH41-01723A. Multumesc Edited October 29, 2020 by Traian M Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Florinel TV Posted October 30, 2020 Share Posted October 30, 2020 Vezi sa nu fie o rezistenta intinsa pe tensiunea de 5v USB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Traian M Posted October 30, 2020 Author Share Posted October 30, 2020 Am verificat, am 5.2v, practic nu-mi recunoaște nimic, afișează comenzile dar usb și cd nu citește nimic, Bluetooth nu-l vede, nici aux Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferentdaniel1 Posted October 30, 2020 Share Posted October 30, 2020 Acum 11 ore, Traian M a spus: Am verificat, am 5.2v, practic nu-mi recunoaște nimic, afișează comenzile dar usb și cd nu citește nimic, Bluetooth nu-l vede, nici aux La gunoi,ca daca zic ceva de soft(bin) am sa fiu judecat.Alt aparat si va functiona ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Traian M Posted October 30, 2020 Author Share Posted October 30, 2020 1 oră în urmă, ferentdaniel1 a spus: La gunoi,ca daca zic ceva de soft(bin) am sa fiu judecat.Alt aparat si va functiona ok. Este vreo șansă să găsesc soft pentru acest aparat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
modoran Posted October 30, 2020 Share Posted October 30, 2020 Verifica daca lucreaza toate cuarturile. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mircea Posted October 31, 2020 Share Posted October 31, 2020 Si cum se verifica acele quartzuri? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
validae Posted October 31, 2020 Share Posted October 31, 2020 Le dă câte un bobârnac să vadă dacă zbârnâie ceva prin ele Eu zic că cuarţurile lucră, alta e problema acolo.Eu aş verifica dacă toate tensiunile necesare ajung şi la dispozitivele în cauză, sau dacă alea mai comunică cu procesorul, poate dintr-o zbicitură mai zdravănă, s-au mişcat ceva cuple prin sculă...ori ceva fisuri. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mircea Posted October 31, 2020 Share Posted October 31, 2020 Ma gandeam ca cere sa puna vreo sonda de osciloscop. Depinde de sonda, caci sarcina adaugata de sonda poate inhiba oscilatia si crezi ca nu merge oscilatorul. Incerc si eu o intrebare: daca se pune degetul prin zona amplificatorului audio zbarnaie sau bazaie in difuzor? O poza cu ADC-ul se poate pune? Banuiesc ca are un ADC cu intrari multiple, astfel ca nu are un selector separat de surse. In fine, pozele pot ajuta. Sa nu fie un singur integrat care face totul. Selectie, ADC, DAC... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Traian M Posted October 31, 2020 Author Share Posted October 31, 2020 (edited) Da, mplificatorul audio bâzie dacă ating cu degetul pe placă în zona amplificatorului operațional 4560,cand e în modul tuner sau aux. Edited October 31, 2020 by Traian M Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Traian M Posted October 31, 2020 Author Share Posted October 31, 2020 Acum 6 ore, Traian M a spus: Da, mplificatorul audio bâzie dacă ating cu degetul pe placă în zona amplificatorului operațional 4560,cand e în modul tuner sau aux. https://www.transfernow.net/zTsQx1102020 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Traian M Posted October 31, 2020 Author Share Posted October 31, 2020 (edited) Am pus un link cu un filmuleț pe YouTube cu manifestarea defectului: https://youtu.be/7Wp8yZCFLzg Edited October 31, 2020 by Traian M Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Traian M Posted October 31, 2020 Author Share Posted October 31, 2020 Aceasta este schema bloc a sistemului menționat. Acum 3 ore, Traian M a spus: Am pus un link cu un filmuleț pe YouTube cu manifestarea defectului: https://youtu.be/7Wp8yZCFLzg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
validae Posted October 31, 2020 Share Posted October 31, 2020 (edited) Aţi verificat dacă nu sunt fisuri în placă, lipituri reci sau mufe slăbite ? A suferit vreo cădere sau lovitură ? Sau s-a întâmplat din senin... Dacă are sursă în comutaţie, chiar dacă tensiunile par OK, e posibil să aibă electrolitici cu ESR mărit, care permit un riplu ce dă peste cap schimbul de date... Edited October 31, 2020 by validae Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Traian M Posted October 31, 2020 Author Share Posted October 31, 2020 (edited) Nu am găsit fisuri sau lipituri reci mufele le-am verificat, sunt în regulă, aparatul este al unui nepot și zice ca s-a întâmplat din senin, sursa este modelul:AH44-00301B și nu am găsit nici o schemă electrica. Scoate următoarele tensiuni:+55v: - 55v: +38v: - 4.9v: +5.2v: +12.6v: - 9.6v și 2.5v. Edited October 31, 2020 by Traian M Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts