Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
alex26

Problema citire cd player Philips

Recommended Posts

Buna ziua. Am un cd player Philips cd 450 și nu l-am mai folosit cred ca doar o data sau de 2 ori și l-am depozitat. Azi când am vrut sa ascult la el am constatat ca toate cd-urile folosite merg doar primele 3 piese, iar de la piesa 4 in sus da eroare. Care ar putea fi problema. Condensatorii i-am verificat și sunt ok. Trebuie făcute ceva reglaje la lentila optica sau de unde sa încep?  Poate fi problema de la tensiuni incorecte ? Va mulțumesc.

Edited by alex26
Completare
Link to post
Share on other sites

La CD450  " laserul " e CDM-2/10 cu deplasare in camp magneric prin rotire, acolo sun doua lagare care asigura deplasarea usoara, atentie mare la cablajul flexibil, e foarte fragil !

 

Philips-cdm2-012.jpg

Edited by okean
Link to post
Share on other sites

Deci strict problema laser, nu de la condensatori sau altceva? Am văzut când am verificat piesele, ca banda aceea e fragila și accesul e mai greu la ea. Ce as putea face legat de cele doua lagăre? 

Edited by alex26
Link to post
Share on other sites

Daca reusesti sa ai acces la laser se demonteaza cele 2 suruburi, se curata lagarele, atentie sunt niste bile acolo, ungem cu o picatura de ulei de mecanisme fine si montam la loc. Un fresh' de conzi neaparat in special la cei albastri axiali ( culcati ) si verificati cei din sursa...

 

Philips-cdm2-012.jpg

Edited by okean
Link to post
Share on other sites

Sistemul optic (lentilele) se curata cu un betisor cu vata îmbibat în alcool. De care, scrie în manualul de service. Din pacate cel de pe elektrotanya este numai în olandeza si nu am vazut sa zica ceva despre curatarea sistemului optic. Daca a fost folosit de un fumator, nu-i exclus sa fi intrat si sa se fi depus nicotina în sistemul optic. În cazu asta se curata în baie cu ultrasunete. Dar metoda asta nu-i pentru începatori.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines