Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

timer RE17RMMU dela Schneider


Recommended Posts

Buna ziua. Am realizat acum cativa ani un circuit cu un releu RE17RMMU care avea rolul de a tine cateva minute aprinsa iluminarea unui drum de servitute. Alimentarea releului se facea prin internediul unui senzor de crepuscul care ii permitea functionarea doar pe timp de noapte. Suplimentar, alimentarea releului era conditionata de un contactor mecanic care inchidea circuitul doar la deschiderea portii de acces. Am schimbat cutia cu sigurante de vre-un an si nu am mai legat iluminarea iar acum ar fi de mare folos. Spre rusinea mea, am gasit documentatia pt. releu, dar nu ma descurc cu legaturile. Am si poze dar nu imi sunt de mare ajutor, nu sunt foarte explicite. Va rog sa ma ajutati sa refac circuitul.

 

imgok.thumb.jpg.c2b042f4790f7be757277cd028a57ac2.jpg

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pare relativ simplu.

Selectezi functia C.

Apoi cablezi temporizatorul precum in schema din datasheet.

U: intrerupatorul crepuscular

Y1 : intrerupatorul de la poarta

15-18: in serie cu lumina, de exemplu 15 impreuna cu A1 (ca in foto), 18 spre borna 1 bec, apoi de la bec (borna 2) la A2.

 

wiring.PNG

Link to comment

Revin cu o problema apărută între timp. După câteva ore de funcționare fără probleme, aparent fără motiv sare siguranță automata care alimentează circuitul.  Acum sare siguranță imediat ce alimentez acest circuit. Voi verifica prin eliminarea pe rand a elementelor, sa găsesc care este cauza scurtcircuitului. Bănuială mea este ca după o lunga perioada de functionare timerul nu mai face fata. Nu știți cumva un alt model sau tip cu care pot sa îl înlocuiesc dacă este nevoie? 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines