Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
hatis.mihai

Cum dimensionam transformatoarele de comanda din sursele in comutatie ?

Recommended Posts

Salut.

Caut de ceva vreme un tutorial complet, simplu si pe intelesul tuturor, in ceea ce priveste dimensionarea sau constructia transformatoarelor de comanda din sursele in comutatie. Spre exemplu, se de o sursa in comutatie half-bridge, cu doua IGBT-uri sau doua MOSFET-uri si trebuie sa dimensionez un transformator de comanda, cu o infasurare de intrare si doua de iesire, ca sa comand cele doua tranzistoare. Driver PWM ma gandeam sa folosesc ceva simplu, un UC3845. Putere sursa maxim 1kW. Am vazut constructii de surse, spre exemplu, invertoare de sudura unde transformatorul de comanda este mai mare si pe altele mai mic.

Care sunt criteriile alegerii acestui transformator ? Cum aleg marimea sectiunii miezului transformatorului de comanda, numarul de spire, diametru spirelor etc.

Ma tot uit pe net de ceva vreme si nu gasesc ceva exact, care aplicat sa dea rezultate. Ma ajutati cu un tutorial pe care l-ati aplicat practic si functioneaza ?

Link to post
Share on other sites

La 25.10.2020 la 16:35, hatis.mihai a spus:

Spre exemplu, se de o sursa in comutatie half-bridge, cu doua IGBT-uri sau doua MOSFET-uri si trebuie sa dimensionez un transformator de comanda, cu o infasurare de intrare si doua de iesire, ca sa comand cele doua tranzistoare. Driver PWM ma gandeam sa folosesc ceva simplu, un UC3845.

combinația asta nu este posibilă

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines