Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

La un televizor Schneider model STV 1401 T care are o singura intrare AV scart , cum as putea sa-l trec în AV ? Nu are buton AV , nu am telecomanda originala , am o telecomanda universala Easy for You (1) care recunoaste alte televizoare automat dar pe asta nu . Întradevar nu am coduri pentru el . Televizorul recunoaste sursele care au si ele scart dar la ce vreau eu sa-l folosesc nu are scart .  Sursele de semnal ce fac sa treaca televizorul automat în AV ???  Nu putem face si noi în exterior la scart ?? Are nevoie de o tensiune sau  un scurt între ceva pini ??? Multumesc !  

Edited by validae
Nu mai folosi( Î )din (A) la începutul cuvintelor...
Link to comment
Share on other sites

Dai 12V dintr-o sursa exterioara la pinul 8 de la mufa SCART,si trece in AV.Minusul il conectezi la unul din pinii de masa ai mufei (ground).

Daca te descurci sa umblii in televizor,poti sa dai capacul jos,cauti in tv 12V,dai o gaura in carcasa,pui un buton mecanic,si celalalt fir il lipesti tot la pin 8 la mufa SCART;si ai buton TV/AV.

image.thumb.png.aea8dbd9a4da3230064540412d839f02.png

Link to comment
Share on other sites

 Televizorul merge automat în AV , nu am scos buton , am nevoie sa mearga doar  în  AV. Asa ca am conectat un fir scurt la 12v si e perfect,  multumesc pentru tot inclusiv critica :)  Ma mai ajutati la un televizor ? Multumesc !!!

Edited by validae
Nu mai folosi( Î )din (A) la începutul cuvintelor...
Link to comment
Share on other sites

Am un televizor Buntz model STV 2191  de cateva luni are imaginea angustata ve verticala ,nu drept ci curbat la mijloc cam 2 cm  ,partea de sus si de jos sunt unde trebuie . Dar nu sta permanent asa cand are chef merge normal cam de 2-3 ori pe zi revine cam 2-3 minute . Dar nu din socuri mecanice , am ancercat , dar nu asta e problema . Pe condensatorul mare de 450/220 am 285V la 215V ca reteua , alte masuratori nu am facut pentru ca nu stiu unde. nu am observat nici un condensator unflat. Tot el mai are o defectiune care  nu cred ca are nici o legutura cu prima pentru ca apare si dispare an alte momente ale zilei . Este vorba despre culori , culorile merg spre roscat , tot de 2-3 ori pe zi cate 2-3 minute merge perfect. Pacat de el ca are niste culori foarte frumoase cand si le arata . Nu am observat vreo legatura antre o defectiune si alta . Multumesc anticipat .

Link to comment
Share on other sites

Vă garantez solemn că tv-ul ălla are mulţi condensatori care sunt trecuţi de pragul pensionării....chestia e că nu toţi se umflă sau curg, trebuie să ai şi aparatură dedicată, cu alte cuvinte un ESR-Capacimetru.În lipsa ăstuia, schimbi cam toţi condensatorii electrolitici din modulele critice, adică din filtrajele surselor, din baleiajul orizontal, baleiajul vertical şi finalul video.Nu sunt foarte mulţi....dar cred că reparaţia acestui tip de televizor CRT e doar pentru nostalgici incurabili, fiindcă în afară de faptul că e depăşit şi moral şi tehnic, nici nu era la vremea lui un model strălucit, comparativ cu altele.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines