Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Dj_Dog

Tentativa frauda OLX!!! Phishing !

Recommended Posts

O intampalre dubioasa

Am de vanzare o imprimanta 3D pe olx si ma contacteaza unu pe wassap ca vrea sa o cumpere si care e ultimul pret. Ii zic ultimul pret si zice ca in max juma de ora imi face transfer si sa i-o trimit prin curier.

In 10 min imi da iar mesaj ca a facut transfer si imi da un link ceva cu olx.partners.tk ( aveti prin screen mai jos) si imi spune ca sa bag datele cardului si cu codul de siguranta. Bineinteles ca nu am am bagatdatele mele dar am bagat niste numere la intamplare si am dat next si pe pagina noua imi spune ca tre sa astept sa imi vina un cod pe telefon.

Dar tot in pagina asta imi spune "ca cardul" meu sa nu interzica platile online si sa ma asigur ca nu am limita mica la plati.

 

Aveti grija !!!

 

https://imgur.com/lFckgYt
https://imgur.com/HwWD1rh
https://imgur.com/7Ofclbl
https://imgur.com/f4eDeQU

Edited by Dj_Dog
Link to post
Share on other sites

Sa raportezi utilizatorul catre OLX, nu pateste ceva dar asa e bine. Interesant ce ii mai duce bibilica, adica el trebuia sa-ti faca plata si tu trebuie sa bagi datele cardului tau :rade: Trebuie sa-l intrebi de ce trebuie sa bagi tu datele si de ce nu iti da el datele cardului lui + adresa unde sa o expediezi.

Link to post
Share on other sites

Incepatori. Toata lumea stie ca nu trebuie sa transmita aiurea datele cardului, mai ales nr de siguranta. Si apoi pt transfer (mai ales persoane necunoscute) ai nevoie de cod IBAN, nu de datele cardului. Cu IBAN-ul nu prea are ce face, decat sa depuna, nu poate face cumparaturi.

Link to post
Share on other sites

E la moda... nu trece o sapt. sa nu primesc mail de la "paypal" ca mi-a fost blocat contul cu bani cu tot si trebuie sa dau click pe butonul de mai jos si sa introduc credentialele contului si datele cardului atasat pt deblocare, sapt. trecuta am primit de la "netflix" ca mi-a fost refuzata plata si ca trebuie sa platsec manual dand click pe butonul de mai jos si sa introduc datele cardului... 

Link to post
Share on other sites

Cautati pe internet. E plin de callcentere in india. Fac aia catre milionu $ de an sunand in america cu povesti de genu.

 

Mai rau ca le intra pe pc cu team viewer ii pune sa se logheze in banca si sa faca tot felul de transferuri in puncte de itunes sau alte promotii pe care atacatorii apoi le transforma inapoi in bani.

Fura bani grei de la oameni.

Link to post
Share on other sites

Acum cateva zile vorbeam cu un prieten cand a primit pe ''uazapp'' mesaj de la un individ ca vrea sa cumpere un produs de pe olx ce il avea la vanzare. Evident era exact aceeasi metoda spousa de @Dj_Dog cu linkul respectiv sa bage datele cardului. 

I-am si zis, frate cum sa scrii tu datele cardului cand ala trebuie sa iti bage banii cel mult intr-un cont IBAN daca vrea sa iti plateasca in avans :96

Aici hotii se bazeaza pe prostia omeneasca, cine nu isi da seama, inghite galushca.

 

Edited by maxente
Link to post
Share on other sites

1 oră în urmă, Stefan a spus:

Nu contează metoda ci consecvența, din câteva mii de încercări tot toate siteurile imposibil să nu găsească câțiva fraieri.

exact! si cum de fraieri nu ducem lipsa...

i-am dat msj inapoi lu ala si a zis ca nu e adevarat ca am ceva la cap

de raportat la olx nu am ce sa raportez ca discutia a avut loc pe wassap, nu stiu ce user are ala pe olx sau daca are

Edited by Dj_Dog
Link to post
Share on other sites

Mai au și alte metode. Mă tot sunau unii , chiar și de afară(UE) pentru un anunț de pe OLX. Toți voiau să plătească în avans, in euro, chiar și puțin rotunjit. Cel puțin cinci au fost cu faza asta. Anunțul e pentru închiriere. Îi interesa pe termen lung dar plăteau șase luni in avans, cca. 1000 euro ar fi venit.

Ălora cu numerele de afară le-am dat eject imediat, n-am stat să le ascult povestea. La ăștia cu număr de România am plecat puțin urechea și le-am ascultat poveștile. Toate erau la modul de a te sensibiliza. Unul voia să-și aducă mama de la țară ,pe timpul iernii, să stea la oraș , să nu se mai chinuie acolo, că și lui îi era greu să meargă des acolo din cauza serviciului.

N-am fost în stare să merg până la capăt că nu m-am putut abține să nu le dau printre gingii.

 

Link to post
Share on other sites

Nu m-am nascut ieri. 

Culmea ca toti voiau sa plateasca in avans, in euro, fara nicio negociere, fara a cere detalii normale in astfel de situatii. Inchiriez din 1996 si n-am mai intalnit asemenea clienti darnici, total dezinteresati de conditii sau alte aspecte.  Toti vor sa vada locatiile, toti negociaza sau macar incearca, pun tot felul de intrabari. 

Nimeni n-a dorit vreodata sa plateasca in avans, de altfel nici nu accept.  Daca mai apare o oferta de genul acesta, o sa-i dau curs sa vad cum sta treaba.

Edited by Defro
Link to post
Share on other sites

Am avut si eu de curând o vanzare de 500 lei si am primit banii in avans. Am fost la fel de mirat ca tine ca omul vrea sa trimita in avans, dar totul a dècurs normal, pe IBAN nu pe nr card, și totul a fost in regulă.  Daca unul vrea si mai ales poate sa-ti golească contul, nu are nevoie de IBAN.

Link to post
Share on other sites
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines