Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat pentru gard electric defect


Postări Recomandate

Salutare tuturor.

 

Am o problema cu un generator de impulsuri pentru gard electric. Se aprind ambele leduri insa nu mai genereaza impulsul. L-am desfacut, am pus aparatul de masura pe verificare continuitate,  am verificat transformatorul si pe ambele sensuri indica ca si cum ar fi in scurt circuit. Este normal?  Ce altceva mai pot verifica ? Ma poate indruma cineva pas cu pas ....

 

Am pus o poza cu aparatul, transformatorul mare de culoare gri l-am verificat. 

 

https://imgur.com/a/hgbZG2I

 

8JoXzYZ.jpg

Multumesc frumos!

Editat de ratza
Am pus link direct către poză
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Era bine dacă încercai să dai click dreapta pe imagine şi să selectezi ,,copy image adress,, apoi să dai ,,paste,, aici, se vedea direct poza pe forum.

Dacă ar fi transformatorul în scurtcircuit, s-ar auzi nişte ţăcănituri ritmice dar nu ar da impulsuri.La aparatele astea am găsit frecvent traf străpuns din cauza întreruperii firului gardului, aceste aparate nu suportă mersul ,,în gol,,.Dacă nu se aud deloc păcăniturile, nu e traful de vină, ci ceva în generatorul de impulsuri.Dă jos condensatorul mare alb şi verifică-l să nu fie străpuns sau întrerupt.Apoi pune un bec de 230V/100W în locul trafului de impuls, îl legi unde vin firele trafului pe placă.Ar trebui să dea impulsuri ritmice de lumină dacă circuitul generator de impulsuri şi condensatorul sunt bune.

Edit: Cu ajutorul lui @flomar60 am reuşit să pun poza cum trebuie, e ceva incompatibil cu fişierele în Linux la mine probabil....eu nu puteam accesa link-ul.

Editat de validae
litere
Link spre comentariu
1 oră în urmă, validae a spus:

Era bine dacă încercai să dai click dreapta pe imagine şi să selectezi ,,copy image adress,, apoi să dai ,,paste,, aici, se vedea direct poza.

Dacă ar fi transformatorul în scurtcircuit, s-ar auzi nişte ţăcănituri ritmice dar nu ar da impulsuri.La aparatele astea am găsit frecvent traf străpuns din cauza întreruperii firului gardului, aceste aparate nu suportă mersul ,,în gol,,.Dacă nu se aud deloc păcăniturile, nu e traful de vină, ci ceva în generatorul de impulsuri.Dă jos condensatorul mare alb şi verifică-l să nu fie străpuns sau întrerupt.Apoi pune un bec de 230V/100W în locul trafului de impuls, ăl legi unde vin firele trafului pe placă.Ar trebui să dea impulsuri ritmice de lumină dacă circuitul generator de impulsuri şi condensatorul sunt bune.

Edit: Cu ajutorul lui @flomar60 am reuşit să pun poza cum trebuie, e ceva incompatibil cu fişierele în Linux la mine probabil....eu nu puteam accesa link-ul.

O sa incerc maine si o sa revin cu un raspuns. Multumesc frumos. 

Link spre comentariu

Am verificat condesatorul , am pus aparatul pe modul de masurare a rezistentei si dupa ceva timp aparea 1 ceea ce am dedus ca merge condesatorul. Asa am vazut pe net o metoda de verificare. Am verificat cu 2M si 20M la ambele a aparut 1 doar ca la 20M a durat mai mult timp. Nu am reusit sa fac proba cu becul. Am cumparat un bec de 100W cu incandescenta si am pus o dulie la un fir, am incercat sa ii fac proba la priza si sa ars , avea aer inautru si nu am putut sa mai fac proba. O sa cumpar alt bec si incerc luni. 

 

 

Link spre comentariu

Dacă electrificatorul mai e în garanţie, montează-l frumos şi trimite-l înapoi ca defect, fiindcă nu vei putea să-l repari singur.Dacă nu mai e în garanţie o să ai nevoie de cineva care a mai reparat sau construit aşa ceva.Ai grijă că acolo sunt tensiuni înalte şi nu ai experienţă cu aşa ceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări