Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
ROBEERT

TV Led Samsung model UE55KU6075U

Recommended Posts

MAINBOARD/CHASIS: BN41-02528A
SURSA: BN94-10712A ( L55S5_KVD )
DISPLAY: CY-GK055HGAV1H

DESCRIERE DEFECT: Buna seara tuturor. Am primit acest TV cu sursa pocnita. Aceasta sursa este echipata cu un controler ciudat. Acest controler are urmatoarele indicative: 
-6C16334
-6A20

S-ar putea sa mai fie echivalent cu urmatoarele integrate: FA6A20N, FA6A20, 6C16N28, 6N143BD, F6A01 si FE6A01.

Acum, dupa cele spuse, stie careva daca sunt echivalente toate acestea inclusiv pin la pin? Totodata o schema a sursei daca are careva, este binevenita. Eu am gasit o schema generala a acestui controler pe care o s-o pun in attach. In continuare, mai pun niste linkuri cu poze ( sursa, mainboard, panel, etc ). Defect este acest controler.

 

https://postimg.cc/t1qj5Jb1
https://postimg.cc/BtGdctCJ
https://postimg.cc/GTrJBWG1
https://postimg.cc/H820b698
https://postimg.cc/G9J6MrMG
https://postimg.cc/B8LCRc4R
https://postimg.cc/D8nBmXPb
https://postimg.cc/HVYRRKKK
https://postimg.cc/hX3rC3W9
https://postimg.cc/bsmWhgfv

 

Deci, rog sa ma lamureasca cineva cu aceasta problema si eventual si o schema a acestei surse este binevenita.

 

Multumesc.
 

Untitled.png

Link to comment
Share on other sites

Acum 10 minute, ROBEERT a spus:

 

Salut. La ce te referi ca este post gresit?

 

Am vrut sa spun ca de pe ocazii nu sti ce integrate cumperi, apoi am editat ca am vazut ca chiar colegu le vinde si am ediat postul ca am gresit ce am scris, ca colegu stie ce vinde, doar sti ca sunt atatea integrate fake

Edited by Florinel TV
Link to comment
Share on other sites

Acum 1 oră, Florinel TV a spus:

colegu stie ce vinde

Daca este vorba de domnul Carciumaru, nu am mai luat niciodata piese de la dansul, dar stiu ca are marfa de foarte buna calitate. I-am gasit demult site-ul, dar ce-i drept, uitasem de dansul. In seara asta chiar a fost omul potrivit la locul potrivit. Chiar vreau sa-i multumesc ca mi-a adus aminte.

Edited by ROBEERT
Link to comment
Share on other sites

Buna seara tuturor. Revin cu noi " stiri " referitor la aceasta sursa. Azi am facut comanda de controlerul 6A20. Pana una-alta, am luat sursa la bani marunti. Negasind schema, merg pe defect ajutandu-ma cat de cat de aplicatia generala a controlerului, dar nu prea cu spor. Este foarte stufoasa conceptia acestei surse. Are 3 optocuploare. Unul este logic ca este pentru feedback si celelalte doua, din cate am dedus, sunt unul pentru a tine controlerul in starea enable ( pinul nr. 6 ) si celalalt optocuplor, din cate am urmarit, ajunge in pinul 7 ( mode ). Surprizele nu se termina aici. Am gasit si referinta TL431 in scurt ( cea care vine in circuitul din pinul 7 ). Am de masurat piese cat cuprinde. Culmea este ca mosfeturile au scapat. Buseala s-a dus in controler. Nu mai stiu daca am mai spus: este vorba de cele doua iesiri ( pinii 11 si 15 ). Nu mai stiu care dintre ei este intrerupt. De ce zic asta? La oricare controler, punand aparatul de masura pe domeniul " dioda ", aceste iesiri, fata de GND, trebuie sa indice la aparatul de masura ca o dioda, pe cand la acest controler, una din iesiri imi arata infinit pe ambele parti la aparatul de masura.

 

Acum dupa cele spuse, poate totusi are careva schema acestei surse ca m-a mancat de viu cat am de sapat in ea fara schema. Am invartit internetul pe toate partile si nu este de gasit aceasta schema.

 

Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Posibil sa indice infinit fata de GND

Daca e pin 15 verifica fata de pinii 14 si 16

Dintr-un datasheet vad ca in structura interna iesirea High side (pin 15) nu pare a avea legatura decat cu VB si VS (pin 14 si 16) ce par a fi pentru alimentarea etajului driver.

Pe cand pentru iesirea Low side, alimentarea etajului driver este interna integratului.

Edited by gabiz_ro
Link to comment
Share on other sites

Buna seara. TV rezolvat. A fost defect respectivul controler si acel TL431 de care am spus mai sus. Azi a venit coletul de la domnul Carciumaru, am montat noul controler si noul TL431 si sursa a pornit corect " de la prima cheie ". Am facut un document word cu lista de rezistoare din sursa. Am facut aceasta, deoarece schema nu exista si poate pe viitor va veni vreo sursa identica prajita si sa stiu ce valori au rezistoarele. Pe semiconductoare nu am reusit sa vad ce scrie. Luni cand ajung la atelier, o sa uploadez acest document.

 

Mii de multumiri tuturor, in primul rand domnului Carciumaru pentru piese.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines