Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Bosty

Problema Amplificator Technics SU-8088K

Recommended Posts

Buna ziua, detin un amplificator Technics su-8088k care din pacate nu mai functioneaza, am fost prin diferite service-uri din cartier care mi-au spus ca este un final ars, ceea ce nu prea cred. Inainte cand functiona, cand il aprindeam, dura cateva secunde pana primea semnal boxele si se auzea un zgomot (ca un declansator) si cred ca acel zgomot era dat de un releu. Ma puteti ajuta cu informatii, ce as putea sa ii fac sau sa imi recomandati pe cineva de aici de pe forum care poate sa o repare? 

Link to post
Share on other sites

" dura cateva secunde pana primea semnal boxele si se auzea un zgomot (ca un declansator) si cred ca acel zgomot era dat de un releu "

Comportare normala, acel releu al sectiunii de protectie are rol si de temporizare, pe langa aceasta cand totul e ok pe cele 2 iesiri cupleaza boxele daca nu, nu o sa-l auziti . Daca unul din finali e ars aveti tensiune continua pe una din iesiri si releul nu cupleaza, mesterii s-ar putea sa fi avut dreptate...O pereche de finali originali 2sa1065 & 2sc 2489 se gasesc greu !

Edited by okean
Link to post
Share on other sites

Multumesc frumos pentru raspuns, am uitat sa mentionez ca nu ma pricep foarte bine la electronica.

 

Daca nu gasesc tranzistorii originali si pun tranzistorii de la o alta firma, va afecta calitatea semnalului audio catre boxe?

Am gasit pe e buy tranzistorii 2SA1065 Transistor PNP Silicone NSC

 

Releul acela unde este mai exact, imi puteti pune o poza?

 

Ce tip de releu este, cum il pot cauta pe internet?

Link to post
Share on other sites

De pe ebay cumperi făcături. Mergi cu el la cineva să schimbe finalii cu alții și să facă restul modificărilor .  Ăla nu s-a ars de bătrânețe, ceva s-a întâmplat pe acolo, așa că simpla schimbare a unui final nu rezolvă problema.

 

Link to post
Share on other sites

Acest ampificator merita restaurat e un " vintage " veritabil din timpurile cand firma Technics folosea preponderent metal, ca idee fiind duminica am facut o simulare sa vad ce si cum cu aceste perechi, ceva " credibil " pleaca de la 17eur/buc, sfatul meu nu va apucati sa cumparati in avans un procent de peste 70 la suta sunt facaturi !

 

Link to post
Share on other sites

Se mai întâmplă să fie si releul... Am și eu unul din ăsta și fostul proprietar văd că a dat carcasa releului jos (cred că l-a curățat sau ceva de genul...)

Problema e alta: dacă nu știi care e releul fără să îți arate colegii în poze, mai bine nu te bagi... Să nu faci mai rău...

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines