Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
klauss00

Upgrade CD-player Sony CDP 710

Recommended Posts

Buna seara! Am achizitionat recent un cd player Sony CDP 710. Prezinta dac TDA 1541, condensatori de decupare MKP, unitate laser KSS 150a (destul de apreciata), multe regulatoare de tensiune, condensatori Elna si Nichicon Muse. Cand sa ma bucur ca am facut o mare afacere si sa incep sa il modific am observat urmatorul aspect: citeste orice CD doar ca sare anumite pasaje din piesele muzicale sau de la o piesa la alta. Acelasi cd pe un CD player Philips CD 460 nu prezinta aceleasi probleme. La prima strigare pare fi o problema cu unitatea laser. Presupun ca aceasta a fost schimbata deoarece acum pe CD player e montat KSS 210A care e succesoarea KSS 150A si banuiesc ca trebuiau facute si ceva reglaje. Sugestii, pareri, sfaturi? Multumesc!

Link to post
Share on other sites

Sony CDP 710 a fost echipat atat cu KSS150A cat si cu KSS210A, evident era mai bine daca era KSS150A, acesta avand o lentila suplimentara care nu permite accesul prafului in sistemul optic...din capul locului chestia cu " reglajele " e critica si se face pe scule : osciloscop, generator de semnal, frecventmetru si " celebrul " YEDS 18 " ! Mai degraba daca sare intr-o zona trebe' verificat sistemul mecanic, tija unsa, grupul pinion/ cremaliera curate si unse, firele de legatura sa nu fie imbatranite sau sa agate...Ca fapt divers mecanismele ce plimba laserele ieftine de la SONY sunt niste banalitati cu roti de plastic, PHILIPS e alta lume !

Poze in detaliu gasiti aici

Edited by okean
Link to post
Share on other sites

Asta e normal la lasere chinezesti de 4 euro bucata. Costa cat o juma de paket de tigari. Din 10 bucati functioneaza corect unul, maxim doua. Oricat ai regla FE, FO, TG, TE tot nu merge perfect daca laserul are probleme, unele CD_uri le citeste perfect, altele nu.

Link to post
Share on other sites

CDP 710 a fost produs in 2 variante: prima cu PCM56P iar a doua cu TDA1541, eu detin a doua varianta. La ambele variante in cartea service este mentionata KSS150A ca si unitate optica. Pe un forum am gasit ca  KSS 210A este considerata pe sistem plug and play, iar reglajele de focus si tracking se fac atunci cand unitatea e pe duca si incerci sa mai salvezi ceva. Vanzatorul de la componente electronice sugera si reglajul semireglabilului de pe unitatea optica nu cele de pe placa de baza.

Link to post
Share on other sites

Reglajul acelui semireglabil se cheama " sfantul maslu " sau pregatirea de vanzare, acel reglaj se face numai de fabrica !

Sa fiu in locul dvs. as cauta un model ieftin de cd player echipat cu KSS 150 valid luat pentru laserul original...

Link to post
Share on other sites

Am patit si eu din astea pe vremuri, @okean are dreptate, laserul e pe duca sau dus. Daca tot nu aveti nimic de pierdut, verificati si platanul pe care sta discul sa nu fie coborat.(0,5-1 mm e suficient sa dea rateuri) Depinde si cine a adus/folosit playerul inainte, unii pun nicovale sau masini de spalat pe ele cand le aduc din Germania.

vad ca nu pot edita.......

edit: sau mai trag cate un pumn bine plasat in capac la prima saritura a discului apoi il arunca.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines