Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Montare inchidere centralizata


TibiBzg

Postări Recomandate

Salutare! 

Astazi am incercat sa montez o centralizata pe un passat b5.

Masina avea inchidere centralizata dar nu merge telecomanda.

Am primit de la un prieten un modeul de inchidere, a fost nou, nemontat, eu i-am dezizolat terminatiile firelor.

Problem este ca ceva nu merge cum trebe, am legat semnalizarile (se aprindeau cand apasam pe lock si unlock), si i-am gasit firul de deschidere (rosu/verde), in teorie (conform autodata, trebuia sa mai fie pe acolo un, rosu/albastru, nu l-am gasit asa ca le-am luat pe toate la rand, dar nu raspundea la inchidere niciunul). 

Alt aspect care ma nelinisteste este ca daca tin apasat pe unlock, imi arde siguranta.

Toate lagaturile am incercat sa la fac pe firele de sub masca usii, cele care vin di broasca, mai putin semnalizarile pe care le-am legat sub volan, pe mufele de pe stalp.

 

WhatsApp Image 2020-09-27 at 19.01.51.jpeg

WhatsApp Image 2020-09-27 at 19.01.51 (2).jpeg

WhatsApp Image 2020-09-27 at 19.04.03.jpeg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 33 minute, zarra68 a spus:

Sub ceasuri,sunt microprocesoare,insa problema este,la lipiturile de la mufe

Hmmmn..ciudat, am desfacut de vreo cateva ori ceasurile, dar nu tin minte sa fi vazut asa ceva, si efectiv sub volan eu am vazut doar relee.  Dar il mai desfac odata si ma uit atent. Daca e doar aia problema o rezolv in 5 min (lipiturile)

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Salut, eu pot sa iti dau un sfat din experienta,ia o lampa de control inainte sa faci legaturile pt deschdere si inchidere pui un fir la masa si cu celalalt pui pe fiecare fir in parte si vezi pe care se dechide si pe care se inchide daca lucreaza inseamna ca modulul masini lucreaza pe minus si legi apoi firele de la inchidera ta pe schema de minus. daca nu lucreaza legi un fir de la lampa de control pe plus si repeti operatiunile. trebuie sa gasesti firele care deschid si inchid usa si apoi legi modulul tau pe chema de plus.Se mai poate intampla ca pe un singur fir sa se deschida si inchida usile masini prin atigeri succesive a lampi de control atunci faci urmatoarea rezolvare, alegi schema dela modulul tau in functie de cum lucreaza masina(+ sau -) si firele de la modulul tau care sunt pt deschidere si inchidere le unesti nu inaite de a lega pe unul din ele o rezistenta de 1kohm si apoi le unesti cu firul masini care corespunde pt inchiderea si deschiderea usilor, imposibi sa nu iti functioneze unul din aceste trei moduri de legare. daca n-ai inteles trimitemi un mesaj si iti pot da explicati mai multe, succes. P.S. N-ai treaba cu ceasurile faci ce ti-am zis si va merge la orice masina fara sa strici absolut nimic.

Editat de florynyk
Link spre comentariu

La passat B5 legaturile le faci in usa(trebuie demontat panoul) cauti firele rosu/albastru si rosu/verde care pleaca catre broasca. Inchiderea se face pe plus, firele galben si galben/negru de la modul le pui la plus permanenent. Firele alb si alb/negru de la modul le tragi frumos prin burduful de la usa si le legi la firele care merg la broasca, alea rosii cu culori verde si albastru. Pe firul de la modul care il legi la semnalizari pui o dioda.

Editat de Faker
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări