Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Librarii de componente

Guest Cris007

Recommended Posts

Guest Cris007

Poate e o intrebare simpla dar nu cunosc atit de bine domeniul electronicii (mai mult lucrez cu Pro Engineer si Solidworks).Am inteles ca pentru a face un pcb trebuie sa folosesti un soft gen OrCAD, eagle, protel, etc. Intrebarea mea este: Piesele pe care le pui in scheme se gasesc in librariile care vin cu aceste programe sau trebuie sa le iei separat? Nu ma refer la capacitori si rezistente ci mai degraba la circuite integrate.Multumesc,Cristi

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Badman

2

• aghora17

1

• Depanatoru

1

• aygun

1

Guest byteworks

Raspunsul e simplu: unele vin la pachet cu programul respectiv, altele le poti lua din diverse locuri, facute de terti, iar pe care nu le gasesti le faci singur.

• 9 years later...
  • Administratori

Conteaza sa ai soclul respectiv in librarie, in Eagle este o librarie generica cu tuburi si cel mai sigur este si soclul pentru lampa dorita

Dar din cate stiu , majoritatea fac montajele pentru tuburi pe reglete.sau direct pe soclu. La temperaturile atinse de PL500 si anodica astuia nu prea recomand Eagle pentru cablaje.

Edited by aygun
  • Administratori

La temperaturile atinse de PL500 si anodica astuia nu prea recomand Eagle pentru cablaje.

Nu recomanzi Eagle din cauza temperaturii ? Atunci poate folosi alt soft...