Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Stavarache.i

Înlocuire cablu conexiune amplificator

Recommended Posts

Salut. Am nevoie de un ajutor din partea voastra. Am un CD player cu mufa de alimentare englezeasca cu 4 pini, si doresc sa pun un nou cablu din interior cu stecher clasic ca nu am acel adaptor. Ma puteti ajuta sa imi spuneti care din cele 4 firele sunt de alimentare  si cum sa le leg ? Am testat doua dar mi-au sarit sigurantele, semn ca nu erau cele corecte . :) Cablul este  tip platbanda SMK cu 3 fire negre si unul alb. Multumesc !

Link to post
Share on other sites

Bănuiesc că ,,testarea,, s-a făcut prin conectarea aleatorie a două fire, nu ai măsurat nimic înainte.Era foarte simplu dacă aveai un aparat de măsură din cele mai ieftine măcar, sau chiar o ,,lampă de continuitate,, dintr-o baterie şi un bec, sau led.Puneai multimetrul pe domeniul de continuitate sau cel mai mic domeniu de rezistenţe şi testai câte două fire, le alegeai pe cele între care rezistenţa era infinită sau foarte mare.La fel cu lampa de continuităţi, alegi două fire care nu dau continuitate, adică dacă pui lampa între ele, nu se aprinde becul....şi la alea le pui ştecher normal.

Edited by validae
Link to post
Share on other sites
Acum 1 oră, modoran a spus:

Cumpara adaptor la stecher normal daca nu te pricepi, nu mai inlocui nici un cablu.

Nu e vorba de nepricepere, ci ca acel cablu este "belit: intr-o parte. Nu mai stau sa caut acum adaptoare.

Acum 1 oră, dan cod a spus:

Pune poze sa vedem despre ce e vorba. 

Asa arata mufa in interior, cat si  capatul din exterior.

 

dnCNeSM.jpg

Link to post
Share on other sites

Pai acela este de se vede in imagine, cel alb. Capatul iber este cel exterior, iar cel infipt in placa in interiorul cd-ului dupa cum se vede. Intradevar, se vede  in blur din cauza diafragmei, dar are 4 pini plati, nimic altceva.

Edited by Stavarache.i
Link to post
Share on other sites

Acela se alimenta din alta unitate probabil.

(e o parte componenta a unui sistem ceva)

 

Nu cred ca se alimenteaza direct la retea.

Acum dupa ce l-ai conectat la retea,poate ai noroc si alimentarea e pe 2+2 fire si ai alimentat pe doua fire ce sunt in paralel conectate sau nu,cu toate ca nu pare ceva afectat pe acolo,cum ti-o fi norocul.

 

Link to post
Share on other sites

Da, era la o linie Kenwood, am gasit pe net, si se conecta pentru tensiune la amplificator. Chiar si asa cu mufa respectiva, trebuie sa mearga la curent, ca se vinde si separat. Cd-ul este Kenwood dp-540 Iar linia este aici, are si o schema, dar pozele sunt mici si nu se poate vedea prea bine.  

https://www.ebay.de/itm/283999633684

Edited by Stavarache.i
Link to post
Share on other sites

Caută schema aparatului să te lămurești. Mufa aia nu e pentru conexiune directă ,cu cablu și ștecher, la rețea. Pot fi și alte tensiuni, având în vedere că venea din alt agregat al lanțului respectiv.

Edited by Defro
Link to post
Share on other sites

Categoric pe mufa aia nu vine tensiunea de  reţea, ci tensiuni continue sau reduse, ce proveneau din altă sursă.Nu mai face experienţe aiurea, trebuia să-ţi fi dat seama că nu se alimentează la reţea cu astfel de cabluri...poate ai noroc să nu fi bubuit rău placa.

Edited by validae
litere
Link to post
Share on other sites

E mai mult decât evident. Bine că nu l-ai dat pe mâna tensiunii de rețea. Măcar dacă puneai poză cu întreaga placă, s-ar fi văzut partea de alimentare.  Electronica nu se reduce la câteva conexiuni cu mufe și nu înțeleg de ce vă mănâncă undeva să desfaceți aparatele fără să aveți habar.

Edited by Defro
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines