Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
@Ionut

Mixer Heinner

Recommended Posts

Salut !

 

Salut !
 
Incerc sa depanez un Mixer Heinner HPM-1500XMC-V2, motorul electric este ok, functioneaza doar in mod puls, cand selectez o treapta de turatie nu se intampla nimic (se aprind doar ledurile care confirma treapta selectata), nu reusesc sa identific integratul incercuit in poza din link (presupun ca el este defect);  se alimenteaza Vcc pin1/ GND pin14; am schimbat triacul BTA16-800; rog colegii cu mai multa experienta sau care au mai intalnit montajul, poate reusesc sa ma ajute.
 
Multumesc
 
https://ibb.co/Pg24gJt
https://ibb.co/M9WDszw
https://ibb.co/dgfjmTq
https://ibb.co/GFGPSr7
Link to post
Share on other sites

Ai pus link-urile eronat,, nu se vede nicio poză.În primul rând trebuie să ai 5V pe controllerul care comandă motorul.Dacă nu-i ai, măsoară condensatorul serie (circa 470nF/400V) din care se alimentează electronica şi dioda Zenner.

Link to post
Share on other sites

 

 

Nu reusesc sa inserez imagini din URL, nu le accepta. Mai jos este linkul cu poze.

Integratul cu 14 pini (cel incercuit in poza), se alimenteaza +5V /pin1 si GND/pin14 ;  pe pinul nr.6, cel care duce in poarta lui BTA16 am +5V;  Pe borna A1 a lui BTA16 am 220v pe A2 am 20v maxim, oricat as regla potentiometrul.

 

https://imgur.com/a/FTQtoH9

Link to post
Share on other sites

La tensiunea aia se mai învârte motorul ? E mai complicat acolo, posibil să existe şi un senzor de turaţie pe undeva şi nu dă semnalul potrivit.Când faci scurt între A1 şi A2 motorul merge cu turaţie maximă ?

Link to post
Share on other sites

https://imgur.com/a/95HcOVc

 

Nu se invarte, nu are cum la tensiunea aia. Am probat cu scurt intre A1 si A2 si merge la turatie maxima. Nu are senzor de turatie, cand lasi capacul se inchide senzorul 4913B, si mai exista un switch care este actionat la pornire ( cel incercuit). Eu suspectez integratul sters, ca nu imi da curent catre BTA16, dar nu stiu de care este si nici cum sa ii folosesc alta iesire libera.

Link to post
Share on other sites

De obicei acolo e un microcontroller, cu un program dedicat, chiar dacă ai şti ce controller e, tot nu te-ar ajuta cu nimic fără program.În cel mai rău caz, pui un variator cu potenţiometru în locul celui existent, sigur e loc pe undeva pentru montat potenţiometrul, restul componentelor se pot monta în jurul lui...

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines