Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
sebaxtian

Ajutor identificare piese arse

Recommended Posts

Bună tuturor! Încerc de ceva timp să repar un aparat de sudură Selco Genesis 145 şi m-am lovit de o problemă: nu reuşesc să determin valorile unor piese arse din circuit. Am ataşat o poză în care sunt evidenţiate piesele cu pricina. De asemenea am ataşat şi manualul de service, care bineînţeles că nu conţine şi schemele electrice detaliate. De asemenea am ataşat şi manualul de service pentru Selco Genesis 140, care seamănă foarte mult, şi în care sunt prezentate şi scheme electrice (fără partea care mă interesează pe mine), poate vă ajută cumva. 

Vă mulţumesc anticipat!

selco_145.png

selco_genesis_140a_inverter_welding_machine.pdf genesis_145.pdf

Link to post
Share on other sites

Ai destulă experienţă în depanare ? Fiindcă cel mai probabil nu sunt doar cele două componente defecte acolo.Chiar dacă afli valoarea lor, simpla lor schimbare nu va rezolva nimic, defectul e mai complex.

Edited by validae
Link to post
Share on other sites

Acolo este situata sursa in comutatie care alimenteaza partea de comanda a invertorului....sursa care scoate vreo trei tensiuni. Pe langa acele rezistente ai si mosfet-ul de verificat..... plus integratul IC9 care banuiesc ca este un UC. Nu-i chiar asa simpla treaba acolo. Acea rezistenta si acea dioda (care este un zenner) vin in grila mos-ului...deci daca alea s-au ars atunci sigur sunt si alte daune. Vezi ca nu se repara asa usor acea sursa...iar daca n-ai experienta si cred ca n-ai deoarece esti la prima postare pe acest forum....atunci cauta un mester electronist care se pricepe la repararea lor.

Edited by mac01
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines