Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

filtrare alimentare amplif...

Yuly

Recommended Posts

folosesc un amplif cu ta8210ah si corector cu ta7630ap. face bazaitul ala specific la alimentare la 50hz...vroiam o filtrare, schema ceva care sa atenueze zgomotului produs in boxe la nivelul semnalului de intrare 0 si volum 0.mentionez ca redresarea e facuta in bialternanta cu doua diode de 15A si punct de masa si filtrarea cu doua cond de 10.000uf/25Vmultumesc anticipat.

• Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Yuly

7

• ratza

5

• dj_radu69

1

• Ciprian Alexandrescu

1

transformatorul e unul dintr-un pickup vechi. foarte bun, cel mai bun care mi-a trecut prin mana deci se exclude trafu. si e la o distanta de 1-2m de amplifbucla de masa sunt sigur ca nu are.ca sa auzi fasaitul trebuie sa fie liniste in camera. eu vroiam sa nu se auda deloc nici macar cand pun urechea pe dif

Leaga masa de la iesirea audio linga transformator sau in cel mai aropiat punct de masa la care e conectat. Eu am legat pina acum masele ca in figura si nu am avut niciodata parte de brum sau zgomot. La potentiometre legam masa numai intr-o parte la cablul ecranat. Nu stiu cit de corect e, dar la mine functioneaza.

problema e ca la amplif si la preamplif masa de alimentare si masa de intrare sunt comune pe placile de circuit. la difuzoare nu sunt legate la masa ci + si -. legatura dintre iesirea de la preamplif si intrare in amplif este realizata cu cablu ecranat ca altfel prinde posturi straine :smt005 , si dac as mai lega la masa ca in figura data de ratza as avea bucla de masa :axe: .

sunt 2 lucruri care imi stau in cale:1. la intrarea cu cablu ecranat se leaga masa direct pe circuitul de preamplif sau se leaga la punctul comun de masa dupa care se revine la masa preamplifului??2. cablu de legatura dintre iesirea preamplifului si intrarea amplifului se face cu cablu ecranat legat la masa pe placa amplifului si pe placa preamplifului sau se poate folosii cabluri simple fara ecranare???

1. Direct pe circuitul de preamplificator SAU la punctul comun de masa. Nu mai revii la preamp daca o legi la comun.2. Legi masa ori la preamp, ori la final, nu la amindoua. Poti folosi si fara ecranare daca sint scurte sau finalul nu are cistig mare in tensiune.

ajuta o capacitate mai mare la condensatori???

Intotdeauna. Pune si tu vreo 4700 macar (doar pentru preamp) si decupleaza sin in RF cu condensatori de 47...100nF. Poti face smecheria din imaginea atasata ca sa ai riplu mic pe partea de preamplificare.

ajuta o capacitate mai mare la condensatori???

Intotdeauna. Pune si tu vreo 4700 macar (doar pentru preamp) si decupleaza sin in RF cu condensatori de 47...100nF. Poti face smecheria din imaginea atasata ca sa ai riplu mic pe partea de preamplificare.
mai bine pune 2 punti redresoare separate,si pe fiecare dioda un condesator mic(~47nf),paralel

mai bine pune 2 punti redresoare separate,si pe fiecare dioda un condesator mic(~47nf),paralel

De ce sa mai dea banii pe inca o punte cind poate rezolva simplu cu o singura dioda trasa de la plusul puntii existente? 1N4001 e arhi-suficienta, plus ca se gaseste aproape prin orice sertar.