Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
andi95

Subwoofer activ + statie

Recommended Posts

Buna seara..

Sunt un mic amator de muzica in masina si cum nu detin o masina foarte wow, am zis sa o ajut putin.

Detin o navigatie Pioneer AVH-A100DVD 4x50, cu iesire aux, pe care am legat un subwoofer activ EDGE (300w rms, zic ei).. 

Acum, pe acelasi traseu eu as vrea sa mai leg o statie pe care sa o folosesc la amplificarea a 2 boxe, in portbagaj.(separat de cele 4 pe care le are masina)

Detin un distribuitor de curent pentru alimentarea celei de a 2-a statie (cu siguranta si tot ce mai trebuie).. Intrebarea mea este.. Cum as putea lua semnal pt statie? Are mufe RCA pentru intrare.. As putea folosii un convertor de semnal HI-LOW pe boxele din spate? Si de acolo sa plec cu un RCA in statie? Sau ce alte variante mai exista? A mai facut cineva asta si ar putea sa imi dea cateva sfaturi?

Multumesc!

Link to post
Share on other sites

Cu atâtea staţii, nu ajuţi maşina, o omori.Mai precis alternatorul va fi foarte solicitat când vei folosi puterea maximă, mai ales dacă ai şi farurile aprinse.E de altfel şi o reţetă pentru atenuarea auzului, sau surzenie progresivă.....

Referitor la semnalul pentru staţie, depinde mult ce nivel maxim acceptă acea staţie la intrare, dacă nu adaptezi nivelul vei avea supramodulare şi difuzoare arse...

Link to post
Share on other sites

Sunt constient ca omoara mai ales alternatorul.. + efectele in timp asupra auzului.. Dar, nu mi se intampla sa ascult incontinuu muzica la un nivel mare.. In plus de asta, cu ambele statii pe ea, sunetul nu v-a fii cu mult peste  alte masini gen Passat, care vin cu o sonorizare buna de fabrica.

Cu exceptia acelei probleme legata de nivelul maxim acceptat de statie, mai pot intampina alte probleme?

 

Si inca o intrebare.. Momentan, eu am o siguranta pe firul de alimentare de la subwoofer( cea de 60A) care vine in set, montata aproape de baterie. Dupa montarea distribuitorului de curent, stiu ca trebuie sa pun siguranta pe fiecare fir care iese.. Siguranta aceea, de la baterie, sa o las si pe ea?

Edited by George
Nu mai cita mesajul anterior. Nu e nevoie.
Link to post
Share on other sites

Poti sa explici mai exact ce conexiuni ai facut intre navigatia Pioneer si acel subwoofer activ? Vad ca navigatia are destule rca-uri de semnal audio. De ce vrei sa iei semnal de pe iesirile pentru difuzoare ale navigatiei?

 

fcc986d24ab7a181950c6cca0292.jpg

Link to post
Share on other sites

Eu am luat direct semnal de pe iesirea de subwoofer.. Una dintre cele 3, este dedicata pt acesta.. Am legat firul de remote de la navigatie si curent am luat de undeva de sub bord.. Unde vine cablul rosu, gros de la baterie.. 

Am incercat sa ma leg cu statia pe celalte 2 iesiri, dar imi da eroare pe navigatie.. Practic, degeaba are 3 iesiri ca pot folosii doar una dintre ele atata timp cat am in setari "Subwoofer ON".. Tot aici pe forum am vazut pe cineva cu aceeasi problema, si a zis ca a rezolvat cu acel convertor HI-LOW legat pe boxele din spate. Mentionez ca la mine e vorba de o skoda octavia 1, iar boxele din spate eu le am in portbagaj, in grilele acelea de la geam, nu pe usa, ca orice masina normala :)).. Deci imi este destul de usor sa ma leg de ele.. Daca ai vreo idee despre cum as putea face celelalte 2 iesiri sa functioneze in paralel cu subwoofer-ul, pentru mine ar fii mult mai usor si probabil si calitatea sunetului ar fii alta..

Edited by George
Nu mai cita mesajul anterior. Nu e nevoie.
Link to post
Share on other sites

Foloseste o bifurcatie (splitter) ca una din pozele de mai jos. Cu amplificatorul din subwooferul activ din celalalt subiect ce ai rezolvat? Ai inlocuit acei tranzistori? Ce tranzistori ai folosit?

Si nu mai cita mesajul anterior pentru ca nu e nevoie. E a doua oara cand o spun. Se citeaza un mesaj doar atunci cand au mai raspuns alti useri intre timp.

 

splitter-c-w-2xc-g.png

 

A55-K-130730437607500000qxtz-BEph5m.jpg

Link to post
Share on other sites

Imi cer scuze pentru ca am citat, sincer am raspuns pe fuga inainte si nu am vazut ca mi-ai scris si atunci.

As avea acasa 2 cabluri ca cel din poza.. Eu m-am gandit sa impart semnalul de pe firul principal in 2, dar inca nu am apucat sa probez varianta asta.. E vreo diferenta intre acesta si bifurcatia recomandata de tine? 

Referitor la celalalt subiect al meu, am comandat IRFZ44 si FQP50N06 (cate 2 bucati din fiecare) dar probabil maine o sa ajunga. DUpa o sa merg cu ele la electronist sa vad cum se comporta. 

aaaa.png

Link to post
Share on other sites

Da, poti sa le folosesti si pe astea doua care le ai tu. Conectezi cate o bifurcatie la fiecare cablu rca (capatul dinspre portbagaj) si apoi folosesti mufele rezultate din fiecare bifurcatie la cate un amplificator in parte din cele doua. Celalalt amplificator care vrei sa il pui o sa-l folosesti pe subwoofere sau pe difuzoare de medii-inalte?

 

Link to post
Share on other sites

O sa incerc varianta aceasta inainte.. Dar in prima faza sa rezolv cu subwooferul..  Celalalt amplificator il folosesc pe medii-inalte.. Am o pereche de boxe ovale, de la sony, de 80w rms.. Si as vrea sa vad cum se aude cu astea inainte de a cumpara orice altceva.

Link to post
Share on other sites

Daca o sa-l folosesti pe medii-inalte atunci o sa trebuiasca sa te conectezi la navigatie la alta pereche de rca-uri, nu la cea pentru subwoofer cum e acum, fiindca altfel o sa iti intre doar frecevente joase in acel amplificator. Banuiesc ca subwooferul activ are crossover din care sa reglezi sa redea doar frecevente joase.

 

fcc986d24ab7a181950c6cca0292.jpg

Edited by George
Link to post
Share on other sites

Subwooferul e destul de simplu.. Poti regla doar bass boost, gain si freq..

Referitor la navigatie, am vazut in setari ceva despre crossover.. 

Ideea e ca daca plec cu alte 2 fire RCA din navigatie imi apare ceva eroare ca nu suporta.. Cand ajung acasa o desfac si fac o poza.. Deaia am si venit eu cu ideea acelui convertor de semnal..

IMG_20200908_130532.jpgIMG_20200908_130540.jpg

IMG_20200908_130548.jpgIMG_20200908_130551.jpg

IMG_20200908_130707.jpg

Edited by andi95
Link to post
Share on other sites

Nu ma refeream sa pleci cu ALTE 2 fire din navigatie, ci sa le folosesti tot pe alea, dar sa le scoti din mufele rca pentru subwoofer si sa le introduci in alte doua de deasupra celor de subwoofer.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines