Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
nicu_top

Acumulator pentru lanterna de mana reancarcabila.

Recommended Posts

Buna ziua!

Doresc parerea unui specialist si anume,  unde se poate gasi un acumulator pentru o lanterna de mana reancarcabila RB430B 4V, 3 Ah Pb cu acid.

Lanterna este https://www.somogyi.ro/product/lanterna-de-mana-reincarcabila-19-buc-led-uri-1-9w-acumulator-4v-3ah-hl338l-cafu-1-13961

Sau cu ce se poate inlocui acumulatorul respectiv sa fie compatibil cu sistemul de incarcare al lanternei.

Va multumesc si astept sfaturile si parerile voastre...

 

Edited by nicu_top
Link to comment
Share on other sites

Un alt "specialist in schimbat acumulatorii" (eu) zice că găsiți și în RO acumulatorii PbGel la 4V (sau 5V pentru elmar) 4.5Ah. In cazul prezentat montajul de încărcare din lanternă nu tușește dacă acumulatorul are o capacitate mai mare.

Dacă îi pui LiIon 18650 să iei modul de încărcare cu protecție pentru acumulator descărcare excesivă sau aku cu protecție inclusă.

 

l.e: la ce a postat kinderu56 făceam referire dar de 4,5Ah

Edited by Stefan
Link to comment
Share on other sites

@elmar total inutil ținând cont că am precizat de Pb, deci standard tensiunea nominală pe celulă 2V. Puteai spune, alături de un sfat strict la subiect, că probabil s-a strecurate o greșeală la tastare.

 

@nicu_top nu se pot dedice dimensiunile din respectivele poze. Nu aveți o riglă /ruletă? Pare mult mai lat de 47mm

 

Seamănă cu ăsta: https://www.velamp.com/en/4v-sealed-lead-acid-rechargeable-batteries/1203-batteria-ricaricabile-al-piombo-4v-3ah-attacchi-faston.html

Edited by Stefan
Link to comment
Share on other sites

E foarte ingust si daca nu poti decupa ceva suporti interiori nu prea ai ce face. Trebuie sa bagi cel putin un element LiIon (aprox 30 lei 3000mAh) de 3.6V / max 4.2V format 18650, un modul de incarcare cu TP4056 + protectie cu un mic radiator (8-10lei) si un alimentator de telefon 5V 1.5A.

 

akum.png

http://www.elcart.com/media/pdf/30_5020.pdf

 

 

Edited by Stefan
Link to comment
Share on other sites

Daca bag doi sau trei elementi LiIon de 3000mAh de 3,6V legati in paralel face fata modulul de incarcare cu TP4056 + protectie si alimentatorul de telefon 5V 1,5Ah ? sau la fiecare element trebuie pus cate un modul separat si un incarcator mai puternic... sau prima varianta doar ca dureaza timpul de incarcare mai mult.

Edited by nicu_top
Link to comment
Share on other sites

Modulul de protecţie şi încărcare face faţă la doi acumulatori în paralel, doar că va dura mai mult încărcarea.El limitează curentul de încărcare la maximum 1A.Estimez că încărcarea a doi elemenţi având capacitatea reală de 3Ah ar dura pe la 8-10 ore.Dacă au capacitate mai mică va dura mai puţin.Modulul TP4056 e bine să fie fixat cu puţină vaselină siliconică de un radiator de câţiva cm pătraţi, fiindcă se va încălzi puţin.Nu e obligatoriu, dar e mai sigur aşa.

O alternativă e recuperarea de acumulatori identici ca şi capacitate şi model de la diverse tablete sau telefoane şi montarea lor în paralel.Ei au deja module de protecţie încorporate, prezenţa unui TP4056 ar fi un plus de siguranţă..

Edited by validae
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines