Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
kata_tel

priza protectie supratensiune

Recommended Posts

Am o priza protectie supratensiune are doua becuri.unul verde de power si unul rosu ce indica protectia . asta rosu e ars acum. Am gasit o piesa si nustiu ce e .sa fie o rezistenta?? 2R470tk1. Cealalta in poza imi indica aparatul e o siguranta termica la 115grade 250v. IMG_20200904_202936.thumb.jpg.83af03c2fddc7c835af42f1035aea16d.jpg

Link to post
Share on other sites

Nu e ars nici un bec, acela e un beculet cu neon, asa se face dupa cativa ani balonul lui, se depune metal de la electrozi si devine negru sau argintiu. Nu dauneaza cu nimic, doar ca lumineaza ceva mai slab.

Link to post
Share on other sites

Acel bec e posibil să fie şi defect şi să aibă aer în balon, dacă nu se mai aprinde deloc.Se găsesc astfel de becuri la magazinele de componente, se folosesc la semnalizări, în întrerupătoare cu lumină de veghe, şurubelniţe ,,creion de tensiune,,....

Link to post
Share on other sites

 E o priza cu protectie "primitiva".Cele mai "dotate" ar putea avea si peste 3-4 elemente gen varistori si descarcatoare.

 In prima poza apare o protectie asemanatoare prizei de mai sus.In cea de-a doua o protectie avansata.

Screenshot_20200905-084904_Samsung Internet-01.jpeg

Screenshot_20200905-084954_Samsung Internet-01.jpeg

Link to post
Share on other sites

Daca discutam de protectii la supratensiuni..........trebuie sa existe descarcatoare de supratensiuni in instalatia de distributie.Descarcatorul din priza,deci la consumator,este un descarcator tip 3.Inaintea lui trebuie sa existe in instalatie descarcatoarele tip 1 si tip 2,sau un descarcator combi tip 1+2.Fara acestea,descarcatorul tip 3 face fix un pix............adica stii ca-l ai si atat.

Link to post
Share on other sites

Adica o tin degeaba in priza?? Pt o cabana la munte unde mai sunt probleme cu tensiunea ce sursa stabilizatoare se recomanda ma gandesc sa duca masina spalat un frigider .lumini plus 4tv. 5000w??

Link to post
Share on other sites

 Kata.Daca proprietatea e cabana la munte are nevoie de protectii la supratensiuni mai avansate.Si obligatoriu o pamantare buna.Vezi grad protectii 1,2,3.De asemeni e nevoie si de un UPS ca m-as mira sa nu cada tensiunea la prima ploaie.Ca la mine la tara...De bune ce sunt unele retele electrice.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines