Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
andi95

Problema subwoofer activ

Recommended Posts

Buna seara,

Detin de ceva timp un subwoofer Edge 900w (300rms).. Cel putin asa scrie pe el.

Mentionez ca il foloseam aproape de jumatate,ca volum.. Acum cateva zile, dupa ce am lasat masina in soare ceva timp, am plecat cu ea la o scurta plimbare. Subwooferul a mers bine mersii. Am oprit 2 minute, am scos cheia (porneste pe contact) dupa care, cand am pornit iar, am auzit cum a pocnit siguranta. Am incercat sa o schimb, dar imi arde orice siguranta pun, inainte sa ii dau comanda de pornire. Cum bag curent in el, pocneste. 

Am fost cu el la un electrician, si a zis ca problema este la piesa din poza atasata. Acum, mi-a zis si ca el nu gaseste piesa respectiva. Stie cineva de unde as putea sa o iau? Sau daca gasesc vreun inlocuitor pentru ea? 

 

Codul de pe piesa este AUK S2A27 STK5006

 

118616249_958850507860436_9024061632049092813_n.jpg

118813933_2405302343110539_3235139684450719199_n.jpg

Link to post
Share on other sites

Mergi la un electronist, că problema depăşeşte un electrician, chiar unul mai binevoitor decât media.Tranzistorul e un mosfet şi are caracteristicile din tabel.Dar repet, mai există şi alte componente defecte în afară de el, trebuie dus la un depanator cu experienţă, altfel vei provoca daune mai mari, în avalanşă..

https://alltransistors.com/mosfet/transistor.php?transistor=19397

Pe viitor, când mai pocneşte o siguranţă, nu o înlocui până nu verifici aparatul ce conţine acea siguranţă.Rar se ard aiurea....iar schimbarea repetată urmată de arderea repetată poate cauza defecte din ce în ce mai grave.

Edited by validae
Link to post
Share on other sites

Multumesc pentru raspuns. Electronist am avut in cap, dar am scris electrician.. A fost o greseala de exprimare din partea mea. Mi-a zis ca a mai fost o problema la ceva diode, pe care le-a rezolvat.

E drept, am schimbat siguranta, cu alta de aceeasi putere de vreo 3-4 ori dupa care am renuntat. Probabil si de acolo restul problemelor.

 

Cu toate acestea, nu pot gasii ceva, care sa indeplineasca toate cerintele celui vechi.

FQP50N06 

https://alltransistors.com/mosfet/transistor.php?transistor=6762 

Ceva de genul acesta, s-ar potrvii? Sau daca puteti sa imi dati un alt link, cu un mosfet similar, pe care sa-l pot achizitiona din Romania.

 

Am vazut in link-ul dumneavoastra si acea optiune unde pot vedea alte piese similare. Dar imi pare ca bat cu mult mai departe.

Multumesc!

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Acel tranzistor face parte din convertorul amplificatorului. Punand un echivalent, va trebui sa il schimbi si pe cel de langa el, pentru ca amandoi sa aiba parametrii cat mai apropiati. Cumpara IRFZ44. Se gasesc destul de usor, sunt ieftini si se folosesc des in convertoarele amplificatoarelor auto.

Edited by George
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines