Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
xaxa

Telecomanda pentru masinuta pe baterii

Recommended Posts

salut

am primit de la cineva o masinuta ca asta

https://www.itsimagical.qa/ride-on-fiat-5-fiat-500-ride-on-blue-59387.htm

initial in ideea de a recupera motorasele. am descoperit ca era doar vorba de un intrerupator si am pus dracia in functiune. aflu ca are o telecomanda. as vrea sa dau masinuta unei cunostinte cu copil mic si daca procurarea unei telecomenzi nu inseamna un efort financiar prea mare, as cumpara-o. altfel ea merge destul de bine si asa.

intrebare: are cineva idee daca exista pe piata telecomanda pentru ea? la o prima gugaluire nu am gasit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trebuie vazut ce decodor foloseste. Probabil un PT2262. Fiind pe 27MHz, cu putina indemanare se poate incropi o radiocomanda. Fiind un noname, este ceva generic numit cum a vrut vanzatorul. D-aia cred ca e greu de gasit radiocomanda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am pe la serviciu nişte telecomenzi, dar tocmai pe 9 Septembrie ajung acolo.Important e să vezi ce integrat decodor are, să fie compatibilă telecomanda cu ea.Dar maşinuţele uzuale importate la noi folosesc cam acelaşi model de integrat.Aveam vreo trei modele care răspundeau la comenzi între ele...

Share this post


Link to post
Share on other sites

multumesc pentru raspunsuri. am desfacut cutiuta da nu mi-a dat prin cap sa ii fac o poza. nu-mi amintesc decit ca avea 4 relee. da il mai desfac odata zilele astea si vedem. o sa trebuie sa fac si un adaptor pentru incarcare, fiindca are o mufa dedicata, trebuie sa incropesc ceva.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

cam asa arata. pe integrat nu scrie nimic, e stantat doar un simbol, dar n-am reusit sa vad bine ce.

as aprecia o sugestie legata de inlocuirea sau adaptarea mufei, ca sa pot conecta mai usor incarcatorul la baterie. pina la urma pot incropi ceva cu poxilina si 2 cuie, da daca se gaseste ceva mai aratos ar fi bine.

20200830_185548.jpg

20200830_185600.jpg

20200830_185610.jpg

20200829_104714.jpg

20200830_185141.jpg

20200830_185218.jpg

Edited by xaxa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dacă pe integratul de pe placa cu relee nu se poate citi nimic, nu avem de unde şti ce telecomandă se recomandă.Se poate totuşi încerca cu orice telecomandă de maşinuţe de jucărie, e foarte posibil să se nimerească în coduri.Referitor la mufa de baterie, trebuie o mufă cu ,,cheie,, fiindcă polarizarea e esenţială, altfel ardeţi receptorul de telecomandă.O mufă coaxială ca cele de laptop, ar fi potrivită.Se găsesc la magazine de electronice astfel de mufe.

mufe-alimentare-mama-tata.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

din pacate asta e tot ce am. telecomanda originala arata ca in foto. are un buton pentru inainte-inapoi si unul pentru stinga-dreapta. am mai gasit ca ar fi modelele IGED1173, IGED117, KD0716

legat de mufe, as prefera una cu 2 "picioruse" ca sa pot agata usor clemele incarcatorului. ceva de genul prizelor folosite la radioficare. da aici ma descurc eu sa incropesc ceva.

ride-on-fiat-5_59387_3_a1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am si eu vreo 4 masinute mai deosebite,am probat vreo 8 telecomenzi pana am gasit doar pentru una..pierdere de timp. La alta am luat o chinezarie ieftina,i-am scos receptorul si l-am adaptat la cealalta placa,daca stai cu telecomanda chiar pe langa ea e acceptabil,altfel e varza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

cred ca pina la urma ramine asa cum e, trebuie doar sa bricolez ceva pentru incarcare. ma gindesc sa montez pur si simplu in cutie 2 borne legate la baterie.

Edited by xaxa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines