Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat de masura analog.


mihail-cornel

Postări Recomandate

Acum 9 minute, meshteru_the_best a spus:

Aveti doua aparate la punctele 74 si 75, poate este ceea ce cautati. 

 

Am accesat dar nu-i plac aparatele.

Mai degraba ar vrea un Mavo cel cu instrumentul mare.

Eu gasisem ceva bun pe O...x insa nu am incredere sa iau de acolo.

Editat de mihail-cornel
Link spre comentariu

Da da... sigur... De ce conceptul asta invechit ? De ce trebuie sa invete pe tehnologia anilor 50 cand un digital e cativa lei ? Si de unde mitul asta ca digitalul se strica mai repede ca analogul ? Ce se intampla cu un analog pus pe domeniul cel mai sensibil mA sau mV si aplicat din greseala tensiune de 230 v ? Cu digitalul va spun eu... nimic.... de fapt se arde siguranta de la mA in primul caz. 

Link spre comentariu

IMG-0199.jpgPrimul meu aparat de masura a fost un 43101 ca cel din poza,este un aparat foarte bun ,aproape indestructibil ,al meu a cazut de pe masa de la 1 metru inaltime,i s-a spart geamul,i-am schimbat geamul alta problema nu a avut de la cazatura.E totusi un pic mai sensibil la campuri electromagnetice, mai concret daca cuplezi un transformator sau un difuzor mai marisor in apropierea lui declanseaza releul lui de protectie,releu ce se anclanseaza din butonul rotund negru superior si se declanseaza din butonul drepunghiular stanga sus.Reglajul cap scala inferior se face din butonul din rama inferioara a instrumentului,reglaj cap scala superior se face din potentiometrul negru.Eu l-am folosit in sistem industrial foarte multumit.A fost singurul aparat care a putut masura incarcarea unui acumulator pe o Dacie,DT9208 si DT 9205  care le folosea zilnic electronistul in depanari ii aratau 35Vcc,doar al meu a aratat corect 14,4 Vcc.Per total am fost foarte multumit de el,am renuntat a-l folosi pentru ca au aparut digitalele si in trusa conta fiecare suta de grame in minus.

Link spre comentariu

Aveţi în vedere că Mavo 35 are plasticul de protecţie al instrumentului foarte uşor electrizabil, e extrem de enervant să rămână acul fix la mijlocul scalei.Se descărcau doar cu un şerveţel udat.Pentru un începător acel aparat nu cred că ar fi recomandat, poate fi uşor distrus.Mai bine ceva rusesc, cu protecţie rapidă pe instrument, cum e şi cel prezentat de colegul ,,valivoi,, mai sus.Dacă foloseşte un aparat digital serios, cu protecţii bune, nu are de ce să se teamă.Doar să nu-l bage în priză pe domeniul de curenţi, că aia e o greşeală care se lasă şi cu cablaje topite..

Editat de validae
Link spre comentariu
9 hours ago, mihail-cornel said:

Cu digitalul ai gresit...pa..altul.

Stiu ca sunt usor offtopic si prezint scuze pentru asta insa nu as vrea sa las un mit nefondat sa prinda radacini.

Multimetrele digitale serioase sunt cele mai bune pentru un incepator pentru ca sunt greu de defectat doar prin neatentie la masurari ( sa nu zic imposibil ca na... ).

Sunt protejate cam pentru orice ti-ar veni in cap, tocmai de aia unele costa cat un osciloscop, inglobeaza foarte multa tehnologie, foarte multa electrosecuritate, si protectii foarte bine puse la punct. Nici macar pe amperi daca le bagi direct in priza n-or sa pateasca nimic, doar se ard sigurantele ( si o siguranta HRC nu-i ieftina, asta sugereaza cata atentie se acorda protectiei ).

 

PS: Nu tin sa intretin o dezbatere, doar am zis sa combat un mit.

Mai departe sa incercam sa ramanem la subiect.

 

Spor.

 

 

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări