Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Dany_t

Ce tip este diferentiala asta, va rog?

Recommended Posts

Buna ziua. Mar interesa și pe mine acest tip de diferențială ce tip este ( A, AC SAU B) SI DE ASEMENEA DACA STITI DETALII DESPRE MARCA. MAM ORIENTAT LA EA PT CA ESTE MAI IEFTINA (58 LEI) și având în vederea ca mi-ar trebui mai multe ar fi ok pt mine . De asemenea și dacă mai are și alte top de protecții în afară de diferențială.  Nu i-am găsit fișa tehnica din pacate. Multumesc 

20200825_174851.jpg

Link to post
Share on other sites

Aia e diferențială COMTEC deghizată in TG. :rade:

4417_54084e89d3175.jpg

Când e vorba de siguranța ta și a familiei nu cumpăra.ce e mai ieftin, nu mă refer la riscul de electrocutare ci la riscul de incendiu când montezi tot felul de protecții dubioase.

 

In fișa tehnică ușor dubioasă, zic asta pentru ca nu e dată direct de producător, scrie așa:

Tip unitate declanșare.........Termo-magnetic 
Curbă de declanșare ...........C 
Capacitate de rupere ...........6 kA

Deci este RCBO deși în schema internă nu e reprezentat acest lucru, eu când văd schema respectiva zic direct RCCB (adică diferențial fără protecție la suprasarcină și scurtcircuit)

 

Tot din fișa tehnică:

"fără protecţie încorporată la supracurenţi pentru uz casnic şi similar (ID)"
Era cât pe ce să zic că se contrazic singuri dar mi-am dat seama că sunt acoperiți de afirmație "uz casnic", curba B este adresată consumătorilor casnici însă vorba Românului: decât sârmă de balot mai bine o protecție curbă C. Totuși nu ai precizat unde o montezi (poate trebuie C20 și nu B16 sau mai mic cum cred eu) și e posibil ca acesta carcaterisitica de declanșare să fie OK.

 

Despre caracteristica de detectie a curentului rezidual sau de defect nu vad să scrie ceva, totuși simbolul de sinus într-un dreptunghi și prețul mic mă conving că are RCD tip AC (curent rezidual sinusoidal și atât).

 

Nu am idee ce vrei să faci cu ele dar sfatul pentru cine cumpără așa ceva în utilizarea domestică e: Nu cumpărați x diferențiale IEFTINE de 20A pentru protejarea fiecărui circuit (prize sau ce vreți), nu vă ajută cu absolut nimic un produs dubios!

 

Analizați, calculați, întrebați și luați mai bine o singura diferență RCCB Id=30mA sau RCBO (B32A) mai scumpă însă de PRODUCATOR / MARCĂ consacrată și o montați pe general. Pentru distribuția circuitelor individuale protejati cu MCB-uri B sau C deoarece sunt mai ieftine ca diferențialele.

 

Înțeleg perfect că bugetul nu permite lucruri scumpe dar nici să fac exces de zel cu protecția diferențială și în realitate să nu vad problemele reale.

 

Sunt tare curios de ce vrei să stii "acest tip de diferențială ce tip este ( A, AC SAU B)"? 

 

Nu sunt de meserie (dar îmi place să mă interesez) și nici nu mă pricep să verific dacă produsul ăla chiar respectat certificărilor și standardul scris pe el și in fișa dar asta e părea mea despre total green: produse ce nu trebuie comercializat în RO.

 

Baftă.

Edited by Stefan
Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines